17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Marea provocare: Pascaniul invitat sa cedeze controlul asupra apei in schimbul investitiilor

arsacis

Astazi, 5 aprilie 2013, la sediul Consiliului Judetean Iasi a avut loc o intalnire de lucru intre reprezentantii primariei Pascani si specialistii proiectanti care lucreaza la master planul judetului Iasi privind investitiile in perioada 2014-2038.

La discutie a participat si reprezentantul societatii de apa din Pascani, Ioan Prisecaru cat si primarul municipiului Pascani.

Tema discutiilor a fost aceea de a-i convinge pe reprezentantii Primariei sa adere la Asociatia Regionala a Serviciilor de Apa Canal Iasi sau ARSACIS. Asta ar insemna ca Prest Serv Apa sa fie preluata de catre operatorul Apa Vital Iasi, mai exact societatea de apa pascaneana ar trebui desfiintata pentru a trece in subordinea operatorului iesean.

Specialistii master planului judetului sustin ca doar asa Pascaniul poate beneficia de fondurile necesare pentru investitiile de apa si canal in zonele unde nu exista sau in suburbii.

Edilul sef al Pascaniului spune ca deocamdata nu s-a luat nici o decizie si ca propunerea va fi analizata in cadrul consiliului local, unde vor analiza avantajele si dezavantajele.

Mentionam ca pana acum ARSACIS reprezinta interesele a 95 de localitati din judet, unele chiar din jurul Pascaniului cum ar fi Ruginoasa. Mai mult asociatia are in derulare un proiect din fonduri europene in valoare de 146 de milioane de lei prima etapa de investitii fiind deja implementata in unele commune.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow