23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Marea păcăleală a îngheţării angajărilor la stat: Până la 1 iulie, Guvernul se grăbeşte să umple mii de posturi şi să mărească salariile bugetarilor

Cu o mână taie, cu alte două dă. Guvernul dă primele semne că strânge cureaua şi a decis să suspende angajările la stat de la 1 iulie. Dar până atunci se fac angajări masiv la stat. La CFR, de exemplu, societate cu datorii şi pierderi uriaşe, se caută zeci de directori. Mii de alte posturi îşi caută ocupanţii în companii şi ministere. Mai mult, bugetarii vor primi măriri de salariu.

Deşi economiştii au atras atenţia în nenumărate rânduri că aparatul de stat este supradimensionat, la vârful instituţiilor se caută, în plină criză financiară, noi şefi.

Florin Căruceru: CFR. SA, companie de stat cu datorii de milioane de euro şi pierderi uriaşe, a anunţat că angajează zeci de directori. Sunt scoase la concurs atât funcţii de conducere în aparatul central, cât şi în cadrul regionalelor. 

În zadar am încercat să cerem explicaţii la actualul director al CFR. (…)

Paradoxul angajărilor la stat

De la 1 iulie, Guvernul vine cu un plan de măsuri prin care să protejeze populaţia de inflaţia uriaşă. Bugetarii primesc un sfert din diferența de salariu.

Nicolae Ciucă, premierul României: Decizia a fost luată aseară, iar acolo unde procedurile sunt în derulare, ele îşi urmează cursul.  Nu putem întrerupe procedurile.

Costel Gîlcă, Avocat pe dreptul muncii: Guvernul ia pe o parte şi dă pe cealaltă parte. Rămâne o masă uriaşă de salariaţi totalmente descoperiţi. Mă refer la salariaţii din mediul economic concurenţial, atât în companii cu capital de stat, cât şi în companii private. 

România are, în prezent, peste 1,2 milioane de angajaţi în aparatul de stat.

Articolul integral pe Observator 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...

Angajări la Casa de Cultură Pașcani

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani organizeaza...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow