6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Maraton de ciclism la Hîrlău. Câștigătorii și-au donat premiile

Aproape 200 de biciclişti au participat la maratonul de ciclism ce, în acest an avut loc în Hîrlău. Aşadar, duminică dumineata, echipaţi corespunzător, femei şi bărbaţi veniţi din toată ţară s-au aşezat la start şi au pornit pe traseul pregătit de către organizatori.

ciclism hirlau

32 de km au avut de mers bicicliştii prin cele mai înalte dealuri din Moldova, adică aproximativ 600 metri altitudine. Traseul a fost unul de dificultate medie şi variat – şosele, pajsti, dar şi drum accidentat, prin pădure.
Printre concurenti se află şi acest bărbat, care este din Israel şi învaţă medicină la Universitatea din Iaşi. – vezi in video stiri INFOBIT.

Printre participant s-au aflat şi femei care, curajoase, au dus traseul la bun sfârşit.

ciclism hirlau 1

După traseul care a pus impedimente unor concurenţi, prin căzături sau pană, au ajuns, rând pe rând la finis. Acest tânăr s-a ambitionat şi a participat pentru prima dată la un asemenea concurs. Asta chiar dacă are un mic handicap la o mâna.

Bicicliştii au fost încurajaţi şi de primarii din Hîrlău, Scobinti şi Deleni – Constantin Cernescu, Gheorghe Hritcu şi Dumitru Prigoreanu.

Pe parcursul celor 32 de km din traseul propus, bicicliştii au primit apă şi fructe, iar la final, din partea administraţiei din Hîrlău pachete cu mancare. Pe margine au fost şi susţinători care i-au încurajat pe biciclisti.

Menţionăm că evenimentul s-a numit Maratonului MTB Nordul Moldovei şi în acest an este la a 5 a ediţie. Câştigătorii şi-au donat premiile unor copii din Hîrlău, Scobinti şi Deleni cu probleme financiare, care sunt nevoiţi, pentru a ajunge la şcoală, să meragă pe jos câţiva km. Evenimentul este organziat de Asociaţia Pro Natur Rarău, magazinul de biciclete Activexplore.ro din Botoşani, DBL Design, primăria oraşului Hârlău, primăria comunei Deleni si primăria comunei Scobinti.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow