10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Manifestari la aniversarea a 164 ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu

- Advertisement -

Miercuri, 15 ianuarie 2014, de la ora 12.00, la Casa de Cultura Garabet Ibraileanu din Targu Frumos va avea loc evenimentul cultural „Sub flamura eminesciana”.

Invitatii vor prezenta cateva aspecte legate de opera si viata poetului Mihai Eminescu – poezia patriotica in opera eminesciana, Eminescu, Eminescu si Veronica Micle.

Programul artistic va fi sutinut de elevii Liceului Ion Neculce si de cei de la Scoala Gimnaziala Garabet Ibraileanu, alaturi de Grupul Vocal „Tiroli”.

Manifestarea va fi completata si de doua expozitii, anume Ioan Musei – colectionar de medalii, insigne, carti rare, semne de carte si calendare cu imaginea lui Mihai Eminescu, dar si de o expozitie de carte eminesciana.

Organizatorii evenimentului sunt Asociatia „Universul Prieteniei” Iasi, Casa de Cultura Garabet Ibraileanu si Biblioteca Universul Cunoasterii din Targu Frumos.

Eminescu s-a nascut la 15 ianuarie 1850 la Ipotesti – Botosani si a murit la 15 iunie 1889 la Bucuresti. El a fost un poet, prozator si jurnalist român, socotit de cititori si de critica literara postuma drept cea mai importanta voce lirica din literatura romana. Acesta, receptiv la romantismele europene de secol XVIII si XIX, si-a asimilat viziunile poetice occidentale, creatia sa apartinând unui romantism literar relativ întârziat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow