More

  Manifestari la aniversarea a 164 ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu

  Array

  Miercuri, 15 ianuarie 2014, de la ora 12.00, la Casa de Cultura Garabet Ibraileanu din Targu Frumos va avea loc evenimentul cultural “Sub flamura eminesciana”.

  Invitatii vor prezenta cateva aspecte legate de opera si viata poetului Mihai Eminescu – poezia patriotica in opera eminesciana, Eminescu, Eminescu si Veronica Micle.

  Programul artistic va fi sutinut de elevii Liceului Ion Neculce si de cei de la Scoala Gimnaziala Garabet Ibraileanu, alaturi de Grupul Vocal “Tiroli”.

  Manifestarea va fi completata si de doua expozitii, anume Ioan Musei – colectionar de medalii, insigne, carti rare, semne de carte si calendare cu imaginea lui Mihai Eminescu, dar si de o expozitie de carte eminesciana.

  Organizatorii evenimentului sunt Asociatia “Universul Prieteniei” Iasi, Casa de Cultura Garabet Ibraileanu si Biblioteca Universul Cunoasterii din Targu Frumos.

  Eminescu s-a nascut la 15 ianuarie 1850 la Ipotesti – Botosani si a murit la 15 iunie 1889 la Bucuresti. El a fost un poet, prozator si jurnalist român, socotit de cititori si de critica literara postuma drept cea mai importanta voce lirica din literatura romana. Acesta, receptiv la romantismele europene de secol XVIII si XIX, si-a asimilat viziunile poetice occidentale, creatia sa apartinând unui romantism literar relativ întârziat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Două căsuțe familiale și un centru de zi, la Boșteni

  Primaria Pascani sprijina demersul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi privind reforma institutiilor de tip vechi si deschiderea unor centre...

  Bilanțul SPCLEP Pașcani pentru 2020. Mai puține nașteri, decese, căsătorii și cărți de identitate

  Raportul de activitate al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din municipiul Pascani pentru anul trecut, 2020, aduce cifre in scadere fata...

  Cursuri suspendate la o clasă de la școala din Deleni, din cauza coronavirusului

  Cazurile de infectie cu virusul SARS-COV 2 suspenda in continuare cursurile scolare de la clase din scoli din judetul Iasi. Directia de Sanatate Publica...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp