More

  Manifestarea cultural-religioasă „Lumina Învierii„ organizată catedra de religie de la Colegiul Național „M. Sadoveanu„-Pașcani

  Array

  C.P. Întreaga creștinatate își pregătește, în această perioadă, trupul și sufletul pentru a primi în curățenie Lumina Învierii Domnului. Bunul Dumnezeu ne-a dăruit un Univers de ale cărui minunății să ne bucurăm deplin. Ne-a dat viață să trăim și pentru alții, ne-a dat suflet și conștiinta pentru a iubi, pentru a ne bucura, pentru a împărtăși bucuria cu cei asemenea nouă, pentru a sluji luminii și binelui.
  De aceea, manifestarea cultural – religioasă „Lumina Învierii”, având o înaltă încărcătură spirituală, vine în întâmpinarea elevilor și profesorilor, a celor ce îşi simt sufletul aproape de Dumnezeu şi de Biserică precum şi a celor pentru care credinţa şi valorile morale primează cu adevărat. La acest lucru s-au gândit și profesoarele de religie: d-na Dimitriu Sîrghie Vasilica și Spiridon Mihaela, de la Colegiul Național „M. Sadoveanu„ -Pașcani.

  ACTIVITATE RELIGIOASA
  Ajunsă la cea de-a doua ediție, manifestarea cultural-religioasă „Lumina Învierii„ s-a desfășurat în data de 10 aprilie 2014, de la orele 12.30, în incinta Protopopiatului Pașcani, și a întrunit peste 100 de elevi și profesori. Cei prezenți au fost întâmpinați cu flori, iconițe și pliante. La eveniment au mai participat și profesori de la şcolile din zona Pașcani.
  Pr. prof. dr. Barnea Cristian Alexandru, Inspector de Religie în cadrul I.S.J.-Iași, care ne-a onorat cu prezența sfinției sale, la această manifestare, a precizat: ”Evenimentele de astăzi se încadrează între celelalte frumoase momente organizate de către colegii profesori de religie de la Pașcani. Acestea scot în evidență timpul frumos dinaintea sărbătorii Paștelui. Sunt onorat pentru invitația de a participa la acest eveniment și sper să fie de folos copiilor”.
  În deschidere, doamna director, prof. Carmen Dimitriu și pr. protopop Pavel Postolachi au mulțumit participanților și au subliniat necesitatea şi importanţa acestei activităţi organizată pentru copii şi tineri, realizată în parteneriat cu Protoieria Pașcani.
  Conferința religioasă ”Învierea Domnului-Evenimentul central al istoriei mântuirii”, a fost susținută de către pr.prof.dr. Cristian Alexandru Barnea, care a explicat foarte frumos, despre semnificaţia Învierii Domnului pentru întreaga omenire.
  A urmat apoi, lansarea Revistei ”Calea spre Lumină”, ediție specială de Paște fiind coordonată de prof. Dimitriu Sîrghie Vasilica. Fiecare copil este înzestrat de Bunul Dumnezeu cu foarte multe daruri. Nouă, profesorilor de religie, nu ne rămâne decât să-i ajutăm pe copii să-și descopere aceste daruri, să le valorifice și să meargă pe calea cea bună. Sperăm că revista noastră va avea un impact pozitiv şi cuvintele tinerilor creştini nu vor nimeri pe un teren arid precum seminţele din Evanghelie şi vor contribui, în măsura posibilităţilor, la valorilor creştine.
  Activitatea a continuat cu prezentarea șezătorii literar-religioase „Credință și tradiție de Paște”, a doua ediție, și a fost susținută de un grup de elevi ai colegiului, având drept scop promovarea tradițiilor populare străbune și trezirea în sufletele elevilor a interesului pentru folclorul național, cel mai de preț tezaur.
  În cadrul acestei manifestări a fost realizată o deosebită expoziție de costume populare și obiecte tradiționale, precum și o expoziție de icoane, ouă încondeiate și felicitări realizate de elevii colegiului nostru. La expoziții au contribuit și d nele: prof. Pintilie Otilia și prof. Matcovici Adriana.
  A fost o manifestare foarte frumoasă, de succes, dacă este să măsurăm bucuria spectatorilor în aplauze .
  Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzească sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţă şi iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi!

  Prof. Dimitriu Sîrghie Vasilica-
  Colegiul Național „M. Sadoveanu„ -Pașcani

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Casă mistuită de flăcări într-un sat din apropierea orașului Târgu Frumos

  În data de 19.01.2021, ora 02:20, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, au intervenit în localitatea Cristești, comuna Brăești, judeţul Iași, pentru stingerea...

  Dosar penal pentru doi bărbați prinși la braconaj piscicol pe Siret. Au fost amendați pentru că nu purtau mască de protecție

  Poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj. La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii au depistat...

  OUG: Ce bani primește personalul medical implicat în vaccinarea populației României

  Medicii, inclusiv cei de familie, asistenții și registratorii medicali implicați în campania de vaccinare anti COVID-19 vor fi plătiți cu până la 90 de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI