12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Mancare sanatoasa sau masini?

Consilierul liberal Marius Pintilie face tot ce ii sta in putinta pentru ca Primaria sa amenajeze din bani publici o parcare, chiar in fata restaurantului si marketului care ii apartin, in locul pietarilor.

A publicat chiar si o macheta, din care se vede clar ca intrarea in Piata Deal ar urma sa fie strangulata de doua siruri de masini, pe ambele parti ale caii de acces. Inchipuiti-va o zi aglomerata de duminica, cand masinile vor incerca sa intre sau sa iasa din parcare, printre picioarele oamenilor, sa faca manevrele necesare intr-un loc atat de stramt.

Nu mai vorbim de poluare, intr-un loc in care cautam sa mancam sanatos! Am ajuns sa avem mai multa grija de masini, decat de oameni! Este mai important, se intelege, ca soferii sa intre cu masina in piata, daca se poate direct la taraba, decat sa avem de unde cumpara cat mai multe produse proaspete si de calitate.

Ce se intampla daca masinile sunt parcate putin mai la distanta? Peste drum sunt trei parcari, la nici 50 de metri de piata. Este foarte greu de mers pe jos, chiar cu sacosele in mana, sau se murdaresc papucii? Sunt neincapatoare? Cea din fata Bancii Raiffaisen este mai tot timpul goala. Dar Pintilie insista sa parcheze chiar in fata restaurantului sau!

Eu, de exemplu, vreau ca acolo sa fie adusi micii producatori, nu masinile, nu bisnitarii. As amenaja la intrarea in piata cateva tarabe pentru verdeata, legume si fructe proaspete. In loc de fum, sa miroase a flori! Pana la urma este vorba de sanatatea noastra, nu de confortul celor care confunda piata cu un supermarket.

Piata din Deal trebuie sa devina mai incapatoare nu pentru masini, ci pentru oameni: cei care vand si cei care cumpara. Sunt producatori care merg in alte orase sa vanda ceapa si castraveti, pentru ca la Pascani nu au unde. In randurile din fata tarabele sunt ocupate de bisnitari, iar sarmanele batrane care vin sa vanda cateva oua si lapte, pentru a avea bani de medicamente, stau pe jos, pana cand le amendeaza Politia.

Trotuarele sunt pline cu saci de faina si cartofi, iar duminica, cu greu, te strecori printre cumparatori. Nu lipsesc nici oalele si toalele, dar pe cei in cauza nu ii vede nimeni!
Deci sunt alte probleme, cu mult mai importante de rezolvat in Piata Deal, dar cui ii pasa!
Pintilie se cearta cu pietarii care ii fac concurenta, spunand ca o face in interesul nostru!

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow