More

  “Mănânc responsabil” – degustare de bunătăți organizată de elevi

  Array

  Pâine crescută şi aburindă, zacuscă, compoturi şi murături din cămara bunicii toate s-au aflat pe masă la o expoziţie organizată de elevii unei şcoli din Paşcani. Toate aceste bunătăţi au fost prezentate într-un cadru festiv cu muzică, scenete şi sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă.
  Elevii de la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino ne învaţă să mâncăm responsabil. Azi, începând cu ora 10.00 aceştia împreună cu cadrele didactice au pregătit o expoziţie cu degustare de bunătăţi din cămara bunicii. Invitaţi la eveniment au fost şi părinţii.

  Copii au pregătit planşe şi eseuri cu importanța mâncării sănătoase. De câte ori avem voie să mâncăm fast food sau alimentele de bază pentru o alimentaţie echilibrată le aflăm de la Adrian Tătaru, elev în clasa a IV.

  Şi prichindeii au arătat că ştiu să mănânce sănătos. Ei au pregătit o scenetă în care au prezentat alimentele sănătoase, importanța fructelor şi legumelor dar şi îndemnul de a consuma doar produse naturale.

  La final cei prezenţi au gustat din bunătăţile expuse şi şi-au împărtăşit reţele. Cum mâncarea merge mai bine ascultând muzică bună, eleva Andra Lupu i-a încântat pe participanţi cu melodii populare.

  Activitatea de astăzi face parte dintr-un proiect european “Mănânc Responsabil” ce se desfăşoară în acest an la 40 de şcoli din ţară. Scopul acţiunii este responsabilizarea copiilor pentru a avea o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet