Consiliul de Administraţie al Spitalului de Urgenţă din Paşcani a aprobat, în cursul zilei de miercuri,  revocarea din funcţia de manager a doctorului Costică Panzaru. Propunerea a fost facuta chiar de presedinta CA-ului, jurista Irina Jitaru, reprezentanta administratiei locale in conducera unitatii.

Cererea va fi înaintată primarului municipiului Paşcani iar o decizie în acest sens va fi luată săptămâna viitoare dup ce edilul se va întoarce din concediu de odihnă.

Motivul revocării este că managerul spitalului nu şi-a asumat nici un plan de redresare financiară a unităţii, aşa cum a solicitat conducerea, cu termen limită până pe 13 august.
În şedinţa de astăzi directoarea economică a prezentat o schiţă de măsuri financiare privind reducerea la minim a sporurilor salariale, mai ales la medici, dar doctorul Costică Panzaru nu a fost de acord cu ele. El i-a înştiinţat pe membrii CA-ului că ar fi dispus să îs idea demisia dar nu a precizat când, aşa cum a mai făcut-o de câteva ori până acum.
Conform unor surse neoficiale managerul spitalului de urgente Paşcani va pleca în concediu de odihnă incepand cu 20 august, înainte să fie revocat din funcţie. În locul lui va rămâne la conducere medicul chirurg Daniel Bechir. Este foarte probabil că acesta să fie numit şi în functia de manager interimar de către primar, până la organizarea unui concurs. Problema ar fi urmat să fie tranşata chiar în aceste zile. Au fost stabilite câteva întâlniri cu primarul municipiului la care dr Costica Panzaru ar fi refuzat să participe. După expirarea mandatului, Panzaru a fost numit manager interimar la începutul lunii iulie pentru un mandate de 6 luni de zile.
În momentul de faţă Spitalul de Urgenţă din Paşcani are datorii de peste 1,5 milioane de lei, la plata medicamentelor şi materialelor şi nu are banii necesari pentru achitarea salariilor şi sporurilor personalului medical. Consiliul de Administraţie a cerut un plan de redresare financiară şi achitarea, cu prioritate, a datoriilor, dar managerul unităţii a solicitat că deficitul să fie suportat de Primărie. Cum bugetul local nu acoperă nici măcar salariile administratiei locale, singura soluţie, ar fi fost reducerea plăţilor pentru gărzi. Medicii au ameninţat că mai bine demisionează decât să lucreze pe bani mai puţini iar managerul Costică Panzaru a refuzat să îşi asume un astfel de plan. Deficitul estimat până la sfarsitul acestui an, este de cca 20 de milioane de lei.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider