More

  Managerul Spitalului de Urgență: Pășcănenii, din ce în ce mai bolnavi

  Array

  Pascanenii sunt din ce in ce mai bolnavi. Potrivit unei statistici a Spitalului Municipal, in ultimii ani, numarul pacientilor a crescut ingrijorator de mult. Stilul de viata si alimentatia nesanatoasa sunt principalele cauze, dar si faptul ca populatia este imbatranita.

  dr panzaru

  Statistica ingrijoratoare privind sanatatea pascanenilor si a locuitorilor din comunele din imprejurimi. Managerul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani a precizat intr-o conferinta de presa, ca in ultimii doi ani numarul pacientilor a crescut alarmant de mult. Daca in 2011, numarul celor care au fost ingrijiti de personalul medical pascanean a fost de 100.000, anul trecut acesta a crescut cu inca 20.000 de persoane.

  Principalele cauze sunt modul de viata si alimentatia nesanatoasa. Totodata, numarul nasterilor este in scadere, iar populatia, imbatranita.

  O alta cauza este faptul ca multi dintre pacientii care vin la spital sunt batrani lipsiti de ingrijire din comunele din imprejurimi. Majoritatea au ramas singuri, dupa ce rudele lor au plecat in strainatate. Grav este ca asistentii sociali nu se ocupa pentru ingrijirea lor la domiciliu. Mentionam ca potrivit celor spuse de managerul Panzaru, doar 40 % din pacienti sunt din Pascani, restul fiind din imprejurimi.

  Odata cu cresterea numarului de pacienti, au crescut si cheltuielile spitalului municipal. In acest context, Panzaru a precizat ca si administratiile locale din comunele de langa Pascani ar trebui sa sprijine financiar unitatea medicala.

  Mentionam ca cel mai intalnite afectiuni sunt diabetul, bolile de inima, psihice sau tuberculoza.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI