More

  Managerul Spitalului de Urgență: Pășcănenii, din ce în ce mai bolnavi

  Array

  Pascanenii sunt din ce in ce mai bolnavi. Potrivit unei statistici a Spitalului Municipal, in ultimii ani, numarul pacientilor a crescut ingrijorator de mult. Stilul de viata si alimentatia nesanatoasa sunt principalele cauze, dar si faptul ca populatia este imbatranita.

  dr panzaru

  Statistica ingrijoratoare privind sanatatea pascanenilor si a locuitorilor din comunele din imprejurimi. Managerul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani a precizat intr-o conferinta de presa, ca in ultimii doi ani numarul pacientilor a crescut alarmant de mult. Daca in 2011, numarul celor care au fost ingrijiti de personalul medical pascanean a fost de 100.000, anul trecut acesta a crescut cu inca 20.000 de persoane.

  Principalele cauze sunt modul de viata si alimentatia nesanatoasa. Totodata, numarul nasterilor este in scadere, iar populatia, imbatranita.

  O alta cauza este faptul ca multi dintre pacientii care vin la spital sunt batrani lipsiti de ingrijire din comunele din imprejurimi. Majoritatea au ramas singuri, dupa ce rudele lor au plecat in strainatate. Grav este ca asistentii sociali nu se ocupa pentru ingrijirea lor la domiciliu. Mentionam ca potrivit celor spuse de managerul Panzaru, doar 40 % din pacienti sunt din Pascani, restul fiind din imprejurimi.

  Odata cu cresterea numarului de pacienti, au crescut si cheltuielile spitalului municipal. In acest context, Panzaru a precizat ca si administratiile locale din comunele de langa Pascani ar trebui sa sprijine financiar unitatea medicala.

  Mentionam ca cel mai intalnite afectiuni sunt diabetul, bolile de inima, psihice sau tuberculoza.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet