24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021

Managerul spitalului din Hirlau, acuzat de incompatibilitate de ANI

Actual manager al Spitalului Orasenesc din Hirlau, Teodor Pricop, a fost gasit incompatibil de Agentia Nationala de Integritate. Intr-un comunicat de presa postat de institutie, este precizat faptul ca in perioada 01 august 2016 –03 aprilie 2018, seful unitatii medicale a exercitat simultan funcția de manager al Spitalului Orășenesc Hîrlău cat și pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Orașului Hîrlău, încălcând astfel Legea nr. 95/2006.

Informatiile au fost facute publice pe 26 octombrie.

Contactat telefonic de reporterii BIT TV, Teodor Pricop a precizat ca nu se considera vinovat si va face contestatie in termenul prevazut de lege. El se apara spunand ca in aceasta perioada a fost manager interimar si nu manager general cu functia obtinuta prin concurs si nu a incheiat un contract de management cu adminsitratia locala.

El a precizat ca a devenit manager general in luna martie a acestui an, in urma castigarii concursului pentru acest post, iar pe 3 aprilie, in termenul legal de 30 de zile, si-a depus demisia din functia de consilier local.

Mentionam ca potrivit legii, „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.1 ° C
26.2 °
22.2 °
74 %
2kmh
93 %
mar
22 °
mie
28 °
joi
33 °
vin
28 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI