Managerul Spitalului de Urgenţă din Paşcani nu mai demisionează. El susţine că are de gând să mai rămână câţiva ani la conducerea unităţii pentru a duce la bun sfârşit o serie de proiecte începute. Est vorba despre modernizarea ambulatoriului si a centralei termice şi extinderea CPU.

Realizarea lor este necesară pentru că spitalul păşcănean să obţină gradul 3 de acreditare Fără aceste investiţii unitatea medicală din Paşcani ar urma să piardă statutul de spital de urgenţă din anul 2020 conform unor documente ale Uniunii Europene, a spus doctorul Costică Panzaru, în cadrul emisiunii ‘Pulsul Zilei’,  difuzată de BIT TV.

În legătură cu demisia de zilele trecute,  managerul unităţii spune că a fost scrisă la nervi la cererea liderului de sindicat. S-a răzgândit, însă în urma discuţiei cu primarul municipiului. Costică Panzazu spune că nu se va mai juca cu demisiile, cât va mai deţine acesta funcţie.
Conflictul cu o parte din personalul medical din spital a pornit de la lipsa de bani. Excedentul bugetar de anul trecut a fost cheltuit pentru plata salariilor majorate la medici iar acum veniturile nu acoperă cheltuielile. Şeful spitalului spune că orele suplimentare au fost tăiate doar pe sectiile mai puţin importante,  la asistenţi şi infirmieri iar la unii medici gărzile, cu 50%. Situaţia ar putea reveni la normal în câteva luni de zile dacă spitalul va obţine gradul 3 iar încasările pentru servicii vor creşte cu 15%.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider