Array

Mamă și fiu salvați în ultima clipă: femeia a vrut să își pună capăt zilelor ei și copilului său bolnav

O mamă a vrut să se sinucidă, dorind să ia în acelaşi timp şi viaţa copilului ei. Femeia în vârstă de 47 de ani, din Hârlău, îl avea în grijă pe fiul ei cu handicap, cu deficienţe motorii din naştere, în vârstă de 19 de ani. Mama suferea de depresie, iar în urma unui episod a vrut să îşi pună capăt zilelor.

Femeia i-a dat copilului mai multe comprimate antidepresive, după care a înghiţit şi ea un pumn de pastile. Cei doi au fost găsiţi inconştienţi de către rude, care au alertat imediat autorităţile. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de prim ajutor, care i-a transportat la Spitalul Orăşenesc Hârlău. Acolo, medicii au decis ca mama şi fiul ei să fie transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi, pentru a primi tratament de specialitate.

„Pacienta în vârstă de 47 de ani prezenta o intoxicaţie voluntară medicamentoasă, iar pacientul de 19 ani o intoxicaţie involuntară, de asemenea cu medicamente. Cei doi au primit îngrijiri medicale de urgenţă şi se află în afara oricărui pericol”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon”. Când şi-a revenit, mama le-a povestit medicilor că ea i-a dat fiului pastilele. Cei doi au fost internaţi apoi la Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru un control de specialitate.

sursa: 7est.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...