18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Mama fără suflet urmează să rămână fără copii. Ce spun minorii si tatal

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

A început ancheta socială în cazul minorilor părăsiţi de mamă, din suburbia Lunca Paşcani. În cursul zilei de astăzi asistenţii sociali din cadrul Primăriei s-au deplasat din nou la faţa locului pentru a verifică dacă s-a schimbat ceva de când BIT TV a adus în atenţia opiniei publice acest caz. De această dată, minorii erau acasă, fiind în vacanţă şcolară, iar alături de ei se afla şi tatăl, care trebăluia prin căsuţa.

La o săptămâna de când BIT TV a prezentat cazul celor trei minori din suburbia Lunca Paşcani, reporterii televiziunii locale alături de reprezentanţii Compartimentului de Asistenţă Socială Paşcani au mers din nou la ei să vadă dacă părinţii lor au luat vreo măsură.

Astăzi, Florentina, Mihai şi Ştefan erau acasă. Încercau să facă un puzzle.

Alături de ei se află şi tatăl lor care le-a făcut de mâncare, a spălat haine şi a făcut curăţenie prin casă, cât a putut.

Mama celor trei, nu s-a mai interesat de soarta copilaşilor părăsiţi în casa de lângă barajul Lunca, fără curent electric, fără căldură şi mai ales lăsaţi în voia sorţii, fără dragoste părintească.

Copiii, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani spun că au văzut-o pe mama lor în treacăt în urmă cu câteva săptămâni şi că e plecată la Ruginoasa, cu treburi. Îi duc dorul, însă îşi poartă de grijă cum pot unul altuia. Se ajută şi la teme, iar notele la şcoală sunt bune.

Asistenţii sociali din Paşcani au reluat ancheta socială şi la finalizarea acesteia, cel mai proabil minorii vor fi duşi într-un centru social acolo unde vor primi o masă caldă zilnic şi vor avea condiţii decente de trăi. Alături de ei vor fi şi psihologi.

Amintim că cei trei copii locuiesc într-o casă construită cu fonduri europene în urmă cu aproape 10 ani, în apropierea Barajului Lunca Paşcani, după ce la inundaţiile din 2005, locuinţa a fost luată de apă. Ei sunt elevi la şcoala din suburbie în clasele a II a, a IV a şi a VI a, iar rezultatele la învăţătură sunt bune. Mama i-a părăsit din nou şi a plecat de ceva vreme la o nouă cucerire, în Ruginoasa, iar tatăl lucrează cu ziua la un om de afaceri din Paşcani. Veniturile familiei sunt foarte mici, abia trăiesc de pe o zi pe altă. Pe lângă cei trei copii, femeia mai are trei, cei din urmă fiind dați în plasament la centre din localitățile din zona Moldovei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI