30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
Array

Mamă din Moţca: Mi-a omorât copilul nevinovat, îmi vând casa să-l dau în judecată

Familia fetiţei de un an şi patru luni, din localitatea Moţca, judeţul Iaşi, care a murit în ambulanţă, în drum spre Iaşi, vrea să dea în judecată Spitalul Muncipal din Paşcani pe motiv că ar fi externat-o pe copilă deşi aceasta ar fi avut în continuare nevoie de spitalizare.

Mama fetiţei susţine că a ajuns prima dată la spital sâmbăta trecută, de la ora 16.00, văzând că fata, care avea probleme cardiace şi la rinichi, nu se simţea bine. La spital a fost preluată de către doctorul Vasile Vasiliu, care i-ar fi spus mamei, conform acesteia, că „fata nu este răcită la plămâni” şi că poate fi „luată acasă”.

„Mi-a dat tratament să i-l dau acasă, nu m-am cerut eu să plec, şi nici nu am fugit din sptail. Am martori care au văzut că a consultat-o pe fată şi i-a dat drumul acasă. Mi-a dat fata acasă cu branulă în mână şi tratament. După ce i-am făcut seara la 22.00 injecţia, i s-a făcut rău, am sunat salvarea şi am ajuns iar la Paşcani”, a declarat Vasilica Irina Onucă, mama fetei.

Femeia susţine că atunci când a ajuns din nou la UPU în Paşcani doctorul a văzut-o pe hol şi a întrebat-o de ce s-a întors la spital dacă în cursul amiezii,când a venit prima dată cu copila, „nu avea nimic grav”.

„De acolo, au transferat-o la Iaşi, dar pe drum a murit. Eu ştiam doar că fata are probleme cu inima, cu rinichii şi că nu lua în greutate din cauza asta, altceva nu ştiam că are. Mi-a omorât copilul nevinovat, îmi vând şi casa ca să-l dau în judecată şi să fie pedepsit”, a mai spus mama fetei.

În urma necropsiei, medicii au stabilit că fetiţa avea mai multe organe afectate şi că inima îi putea ceda.

„Erau, într-adevăr, mai multe malformaţii. Acea dezvoltare redusă, la acel moment fata având o greutate neconcordantă cu vârsta, era şi în acest context al patologiei copilului. Nu vorbim doar de afecţiuni cardiace, ci de o afectare pluriorganică a întregului corp, plămâni şi ficat, iar dezvoltarea ei, de doar şase kilograme la o asemenea vârstă, era legată de această afectare. Oricum, situaţia ei nu era una bună”, a declarat dr. Diana Bulgaru, director al Institutului de Medicină Legală din Iaşi.

Miercuri, fetiţa de un an şi patru luni care a murit după ce a făcut stop cardiorespirator în ambulanţa ce o transporta de la Spitalul din Paşcani la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi a fost înmormântată în satul natal, din comuna ieşeană Moţca.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a declanşat o anchetă în acest caz, însă, conform reprezentanţilor acestei instituţii, nu ar fi vorba despre un caz de neglijenţă.

„Din primele informaţii, de la asistentul social din comună ştim că minorul a fost îngrijit, dus la medic şi nu este caz de neglijenţă, dar anchetăm situaţia. Din câte am înţeles, copilul ar avea o malformaţie cardiacă ce abia la patru ani era operabilă. În schimb, aceasta nu ar fi trebuit să îi afecteze organismul aşa încât să se ajungă la anemie“, a declarat, luni, Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Asistenta socială Cristina Toma, din comuna Moţca, a susţinut declaraţiile reprezentanţilor DGASPC Iaşi, explicând că familia din care provine copilul nu este una cu probleme, iar aceasta nu ar fi vinovată pentru ceea ce s-a întâmplat. Potrivit asistentei sociale, familia mai avea doi copii, unul dintre ei cu handicap, pentru care mama este angajată ca asistentă personală, şi încă o fată de 11 ani.

Directorul Spitalului Muncipial din Paşcani, dr. Costică Pînzaru, a refuzat să comenteze cazul respectiv.

Mediafax

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
30 ° C
30.8 °
25.2 °
49 %
5.1kmh
93 %
joi
31 °
vin
29 °
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI