More

  Mama acuzata ca nu si-a hranit corespunzator bebelusul

  Array

  Un bebelus de doar 16 zile se afla in stare critica din cauza neglijentei mamei sale, care nu l-ar fi hranit corespunzator. Acesta a ajuns ieri la Spitalul Pascani cu probleme diureice, dar medicii au constatat ca sugarul era deshitratat si au hotarat sa fie transportat de urgenta la Spitalul „Sfanta Maria” din Iasi.

  Medicii spun ca sansele sale de supravietuire sunt extrem de mici. „Pacientul a ajuns cu o deshidratare acuta la spital, avand o greutate foarte mica, si a fost internat la Terapie Acuta-Reanimare Pediatrica. Starea sa este critica, iar pronosticul este unul rezervat”, a declarat dr. Elena Hanganu, purtator de cuvant al Spitalului de Copii. Potrivit medicilor din cadrul unitatii medicale, mama nu si-a ingrijit copilul si nu l-a hranit suficient.

  Desi avea 2.800 de grame cand s-a nascut, acum bebelusul cantareste 2.200 de grame. Conducerea spitalului a sesizat Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), care a inceput o evaluare a cazului. „O echipa din cadrul DGASPC a mers la spital pentru a vedea exact in ce stare se afla sugarul.
  Am inceput o evaluare a contextului imprejurarilor in care s-a produs evenimentul. Daca se va dovedi ca mama si-a neglijat pruncul cu intentie, cel mic va fi luat din sanul familiei si va ajunge in regim de plasmament. Acum, important este sa isi revina”, a declarat Niculina Karacsony, director adjunct al DGASPC Iasi.

  Sursa: Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet