11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Majoritatea acţionarilor minoritari de la Electroputere VFU Paşcani vor să se retragă din firmă

Din spatele gratiilor, omul de afaceri Gruia Stoica îşi poate urca nivelul participaţiei în acţionariatul companiei Electroputere VFU Paşcani până la aproape 95 de procente. Jumătate din acţionarii minoritari ai fostului REMAR Paşcani şi-au manifestat intenţia de retragere din societate cu prilejul delistării acesteia de pe piaţa RASDAQ.
Aceştia vor primi în total 2,6 milioane de lei în contul participaţiilor deţinute. În intervalul legal prevăzut pentru exercitarea dreptului de retragere din societate, 110 acţionari de la Electroputere VFU Paşcani, care împreună deţin peste 500.000 de titluri, au depus cereri în acest sens, potrivit unui document înaintat de conducerea societăţii către Bursa de Valori Bucureşti (BVB). În luna martie a acestui an, în urma unui raport întocmit de un expert desemnat de Oficiul Registrului Comerţului, preţul cu care urma a fi răscumpărată o acţiune a fost calculat la valoarea de 5,28 lei.

Conform datelor din Depozitarul Central, la data de 31 decembrie 2014, 90,8% din acţiunile societăţii erau deţinute de SC Grup Feroviar Român SA, companie patronată de controversatul Gruia Stoica, iar restul de 9 procente, însumând un milion de titluri, figurau în portofoliul unor alte persoane. Electroputere VFU Paşcani a raportat către BVB pierderi de 24 milioane lei pentru activitatea de anul trecut. Pe de altă parte, tot anul trecut, afacerile societăţii s-au diminuat cu mai bine de 60 de procente faţă de 2013. Astfel, de la 109 milioane lei cât era cifra de afaceri în urmă cu doi ani, Electroputere VFU Paşcani a derulat afaceri de doar 38,8 milioane de lei în 2014. Pentru anul în curs conducerea firmei ţinteşte o cifră de afacerilor de 75 de milioane de lei, dintre care 20% să fie asigurat din exporturi.

Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow