27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Majorările salariale micşorează bugetele pentru investiţii

Primăriile sacrifică investiţiile pentru a putea acoperi salariile angajaţilor în acest an. După măsurile guvernamentale de majorările a salariului minim brut pe ţara cu 16% dar şi a veniturilor bugetarilor cu 20%, intrate în vigoare de la 1 februarie 2016, fondul lunar de salarii a crescut la Primăria Paşcani cu aproape 3 milioane de lei, de la 8 la 10, 9 milioane de lei. De creşterea salariului minim brut la 1450 lei beneficiază mai ales i persoanelor cu handicap şi însoţitorii lor precum şi muncitorii de la Gospodăria Comunală iar de majorarea de 20% funcţionarii şi personalul contractual. Noul fond de salarii ar urma să fie aprobat de Consiliul Local odată cu bugetul de venituri şi cheltuieli.
Pentru a face rost de banii necesari pentru plata salariilor Primăria Paşcani urmează să sacrifice sumele prognozate pentru realizarea unor investiţii. Asta deoarece în acest an veniturile proprii nu vor creşte suficient de mult pentru acoperirea majorărilor aprobate de Guvern. Anul trecut administratia locală a încasat aproape 27 milioane de lei iar în acest este prognozată o creştere de 446.000 lei.
Totuşi Primăria Paşcani a început anul 2017 cu un excedent bugetar de aproape 10 milioane de lei. Banii vor fi alocaţi pentru investiţiile planificate dar nefinalizate anul trecut: asfaltarea străzilor Gării şi Nicolae Iorga, amenajarea noului sediu al Bibliotecii Municipale şi achiziţionarea unor utilaje. Bugetul din acest an ar urma să fie aprobat în luna aprilie, după 45 de zile de la promulgarea bugetului de stat. Deocamdată se aşteaptă repartizările de la Consiliul Judeţean şi dezbaterile publice pe marginea bugetelor şi a listelor de investiţii. Anul trecut municipiul Paşcani a primit de la Consiliul Judeţean 1,6 milioane de iar în primele luni ale acestui an doar 210.000 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow