9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Majorarea pretului la salubritate a fost amanata. Consultari politice fara PNL

cl pascani

Vesti deocamdata bune pentru pascaneni. Legislativul local a amanat dezbaterile pe marginea proiectului de majorarea a preturilor la serviciile de salubritate prestate de Eco Salubritatea SA Pascani. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a sedintei de astazi, chiar de catre initiator si va fi repus in discutie in cadrul unei sedinte extraordinare anuntata ca va avea loc in luna februarie.

Ediul pascanean a motivat ca proiectul  a fost retras pentru o reevaluare a elementelor de cost  avand in vedere ca o parte din mijloacele fixe inchiriate contracost de regie noii societati de salubritate au fost date, incepand de astazi, cu titlu gratuit.

In realitate se pare ca amanarea luarii unei decizii privind majorarile de pret la salubritate se datoreaza neintelegerilor care au aparut in interiorul grupului consilierilor PSD. Mai exact unii dintre pesedisti nu  ar fi deacord cu cresterea preturilor pe motiv ca ar fi prea mult pentru pascaneni, opinie dezvoltata si de presedintele Comisiei Economice in cadrul sedintei de ieri. Acesta a si fost motivul pentru care sedinta de astazi a inceput cu aproape 20 de minute intarzaiere, consilierii social democrati fiind convocati de primar  intr-o sedinta cu usile inchise. La disctutii nu au fost invitati sa participe si consilierii PNL, ceea ce inseamna USL -ul nu functioneaza la Pascani decat intr-un singur picior.

Mentionam ca noul director al societatii a propus majorarea preturilor  de colectare si transport al gunoiului pana la 8,97 lei /luna/persoana si la 71.75 lei mc la persoana juridica. De asemenea au fost majorate si costurile pentru serviciile de intretinere a curateniei in oras, servicii care urmeaza sa fie decontate de Primaria Pascani.

 

Alte articole