22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Majorarea preţului la apă, amanata. Medierea refuzată va avea loc

Consiliul director al ARSACIS a amânat luarea unei decizii cu privire la cererea de majorare a preţului la serviciile de apă şi canalizare. Discuţiile au avut loc astăzi dar subiectul va fi dezbătut în următoarea şedinţă pe motiv ca operatorul ieşean nu a obţinut încă avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. ApaVital a solicitat majorarea preţului cu câte 0,2% pentru fiecare m.c., atât la apă cât şi la canalizare, pentru creşterea fondului de investiţii.
La şedinţa de astăzi a participat şi primarul Dumitru Pantazi. Asta deoarece conducerea ARSACIS a luat în discuţie şi situaţia specială de la Paşcani şi conflictele juridice privind plata redevenţei la apă. Nici pe acest subiect nu s-a ajuns la nici un rezultat, opiniile celor două părţi fiind, în continuare, diferite. Primăria Paşcani solicita plata redevenţei la apă, 1.8 milioane de lei pe an pentru achitarea datoriilor rămase din invesţiile de reabilitare a reţelelor de aducţiune şi a staţiei de epurare şi a trimis deja o factura cu diferenţele din anii 2015 şi 2016. De cealalta parte primarii din judeţ membri în asociaţia judeţeană ARSACIS au respins pretenţiile Consiliului Local Paşcani şi au atacat hotărârea în instanţă. Soluţiile urmează să fie găsite în urma unor discuţii care vor avea loc la Paşcani intre specialiştii celor două părţi deşi consilierii au respins categoric cererea de mediere a conflictului.
Menţionăm că primul termen pe fond al procesului dintre ARSACIS şi Consiliul Local Paşcani pentru anularea hotărârii privind plata redevenţei la apă ar urma să aibă loc pe 28 februarie 2017 la Tribunalul Iaşi. Din acest motiv este foarte probabil ca operatorul ieşean să refuza plata facturii până la rezolvarea litigiului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow