Maine incepe Targul Mesterilor Populari din Pascani

Centrul municipiului Paşcani se va transforma in week-end intr-o zona a traditiilor. De maine si pana duminica, pe strada Stefan cel Mare si Sfant va incepe cea de-a X-a editie a Targului Mesterilor Populari. Vineri, de la ora 10:30, va avea loc deschiderea festiva, cu discursurile organizatorilor dar si un spectacol traditional sustinut de Ansamblul „Rapsozii Siretului”, al Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu” Pascani.

Vor veni circa 65 de mesteri populari din toate zonele tarii si din Republica Moldova. Păşcănenii şi nu numai, îşi pot cumpăra bijuterii deosebite, turtă dulce, obiecte vestimentare din portul tradiţional, măşti, împletituri şi multe altele.

Cei care vor să afle tainele meşterilor populari trebuie neapărat să viziteze cele cinci ateliere ce vor fi amplasate pe strada Ştefan cel Mare. Puteti cunoaste tainele din urmatoarele mestesuguri: olarit, ceramica decorativa, textile miniaturale, prelucrarea pieilor si impletituri de sfoara

Menţionăm că târgul este organizat de Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” Pascani, Muzeul Municipal Pascani, in parteneriat cu Primaria Pascani si Colegiul National „Mihail Sadoveanu” Pascani.

Slider


loading...
Slider