20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

MAI va face angajări temporare, fără concurs, pe fondul războiului din Ucraina. Ce e de făcut pentru angajare

Pentru că războiul din Ucraina a generat un număr mare de refugiați, o parte considerabilă dintre aceștia ajungând în România, Guvernul a stabilit, spre începutul lunii, ca Ministerul Afacerilor Interne (MAI) să poată face angajări fără concurs, pe perioadă determinată, pentru a acoperi posturile vacante și pentru a-și putea desfășura activitatea. Acum, printr-un ordin al MAI apărut miercuri, au fost stabilite normele procedurale pentru ocuparea posturilor libere.

Așa cum s-a stabilit la începutul lunii, prin OUG 20/2022, din această lună și “până la încetarea situației care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, dar nu mai mult de 3 ani, Ministerul Afacerilor Interne poate angaja personal fără concurs.

Totuși, nu se vor face angajări în toate structurile MAI, ci, în funcție de nevoi, doar acolo unde se desfășoară activități specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică. Angajarea se va face “pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 90 de zile de la data încetării situației respective.

citește amănuntele pe avocatnet

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow