13.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Mai putini someri in judetul Iasi

Comunicat de presă

Situaţia statistică a şomajului înregistrat  la  31 martie 2018

La sfârşitul lunii martie 2018 rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 3,92% cu 0,13 puncte procentuale mai mică faţă de luna precedentă. Astfel, numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) a ajuns la 11.329 iar numărul beneficiarilor de indemnizație de șomaj a fost de 1.110 persoane.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 3.453 persoane, urmată de grupa peste 55  de ani (2.566 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (345 de persoane). Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (36,33%) urmat de cei cu studii primare sau fără studii (30,13%) iar 24,36% sunt persoane care au absolvit şcoala profesională sau de arte şi meserii. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 6,64% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,54%.

După mediul de provenienţă, 83,40% sunt persoane din mediul rural, aflate în căutarea unui loc de muncă şi doar 16,60% din mediul urban.

În cursul lunii martie 2018 s-au încheiat 1202 contracte individuale de muncă ca urmare a acordării serviciilor de asistenţă personalizată de către funcţionarii AJOFM Iaşi.

 

Gabriela Vasilache

Director  Executiv

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI