More

  Mai puțini părinți și politicieni la deschiderea noului an școlar

  Array

  Început de nou an şcolar la Paşcani cu mai puţini părinţi şi politicieni. Dacă în ceilalţi ani curţile unităţilor de învăţământ erau pline, iar pe scenă se înghesuiau mai mult politicieni pentru a ţine alocuţiuni, de această dată ceva s-a schimbat. Au fost însă mulți adolescenţi emoţionaţi că încep o nouă etapă sau dornici să îşi revadă colegii.

  Curţile şcolilor au fost pline astăzi cu elevi şi cadre didactice care au spus start unui nou an şcolar. Prima unitate de învăţământ care şi-a deschis porţile a fost Liceul Teoretic “M. Costin”. În jurul orei 9.00 pe terenul de sport au fost prezenţi sute de şcolari, profesori, conducerea şcolii, dar şi politicieni: viceprimarul Gabriela Nedelcu, senatorul Florin Constantinescu, consilierul local Liliana Perțu şi reprezentanţi ai poliţiei :Simona Isticioasa, care le-au urat tinerilor succes şi împliniri în noul an.

  O oră mai târziu a sunat clopoţelul pentru prima dată în acest an şcolar la Colegiul Tehnic  CF “Unirea”. Sute de elevi, alături de diriginţii claselor s-au aşezat frumos în careu pentru a intona imnul și să asculte cuvântul de început al directoarei.

  Prezent la festivitatea de deschidere a Liceului Tehnologic “M. Busuioc”, edilul municipiului Dumitru Pantazi a anunţat că în acest an sunt prioritare investiţiile la terenurile de sport şi curţile unităţilor de învăţământ din Paşcani. De asemenea, primarul a sublinitat că toate şcolile au aviz sanitar de funcţionare.

  Ca o tradiţie, la început de an un sobor de preoţi ţine o slujba de sfinţire. După ritualul creştin, la Colegiul “M. Sadoveanu” preotul protopop Pavel Postolache a ţinut un discurs despre importanța tehnologiei în viaţa elevilor şi modul în care calculatorul înlocuieşte familia sau prietenii.

  În aceeaşi unitate de învăţământ, invitaţi speciali la festivitatea de deschidere au fost reprezentanţi ai Clubului Copiilor, Casa de Cultură “M. Sadoveanu” şi Muzeul Memorial “A. I. Cuza” din Ruginoasa care, i-a invitat pe elevi să li se alăture la activităţile pe care vor să le organizeze.

  Şi eleva de 10 a Colegiului “Sadoveanu” a fost alături de foştii colegii într-o zi atât de specială pentru fiecare adolescent. Într-un cadru festiv, absolventa Adina Apostol a înmânat “cheia şcolii” şi totodată responsabilitatea de a duce prestigiul unităţii de învăţământ mai departe.

  În noul an cei 680 de elevi ai Liceului Economic “N. Iorga” vor avea parte de o experienţă inedită. Unitatea de învăţământ este parte dintr-un proiect internaţional “Educaţia media a elevilor” în cadrul căruia, tinerii din Paşcani vor putea să studieze acest aspect în alte ţări şi vor primi la rândul lor oaspeţi.

  Reamintim că Ministerul Educaţiei a venit cu noutăţi pentru anul şcolar 2016 – 2017. Printre acestea se află manuale gratuite pentru elevii de clasa a XI a şi a XII a şi a implementat statutului elevilor în şcoli.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI