5 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Mai puțini bugetari vor primi vouchere de vacanță în următorii ani, dar valoarea lor va crește

În următorii doi ani, bugetarii vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei, iar personalul militar și polițiștii vor putea deconta servicii turistice în același plafon (1.600 de lei), comparativ cu suma actuală – 1.450 de lei –, conform unui proiect de lege pus recent în dezbatere. Cu toate acestea, numărul bugetarilor care vor beneficia de aceste vouchere va scădea.

În perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, bugetarii vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei, în loc de 1.450 de lei, cum prevede actualmente OG nr. 8/2009. Creșterea este cuprinsă într-un proiect de lege care vizează mai multe reglementări pentru salarizarea din sectorul bugetar și care a fost pus marți în dezbatere.

Pe de altă parte, numărul bugetarilor care primesc aceste vouchere va fi mai mic, întrucât proiectul prevede dreptul la vouchere doar pentru angajații cu salarii nete de încadrare de maximum 8.000 de lei/lună. Prin urmare, toți cei care au salarii de încadrare peste această valoare și care au beneficiat până acum de vouchere nu vor mai avea dreptul la acestea de anul viitor.

O ordonanță din 2021 a stabilit ca personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională să poată deconta, în perioada 2022 – 2026, serviciile turistice prestate în România, indiferent cum sunt achiziționate, în aceeași limită ca pentru alți angajați ai statului: 1.450 de per salariat.

Continuarea pe avocatnet.ro

Alte articole