-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Mai puțini asistați sociali la Pașcani

Mai puțini asistați sociali la Pașcani

Începând din acest an în Municipiul Pașcani vor fi mai puțini asistați sociali, adică persoane care beneficiază de bani la legea 416. Cei din administrația locală au intensificat controalele și au observat că o parte dintre ei nu își onorează programul de a munci pe străzile și aleile din oraș, astfel, ei fiind scoși de la a mai primi bani. Informația a fost făcută publică de reprezentanții Primăriei în cadrul comisiilor de specialitate ce au loc în această perioadă înainte de ședința de Consiliu Local programată la mijlocul acestei săptămâni.

Pașcaniul are mai puțini asistați sociali, raportează administrația locală. Așadar față de anul trecut în acest an sunt 101 persoane de etnie romă sau care nu au venituri. Cu un minus de aproape 40 de persoane, Serviciul de Gospodărie Comunală spune că lucrările făcute pe raza Municipiului în acest an vor fi aceleași, de la măturat și curățat trotuarele, străzile și aleile până la împărștierea de material antiderapant în sezonul rece. Discuțiile au avut loc în cadrul comisiilor de specialitate, pe ordinea de zi a ședinței din această lună a Consiliului Local afându-se proiecte ale acestui serviciu.

“În medie anul tecut au fost 140 de persoane pe lună ce beneficiau de ajutor bănesc. Aceste este, în funcție de numărul persoanelor din familie, de la 255 de lei pe lună până la un total de 527 lei pe lună. Așadar, pentru că s-a constatat că nu toți prestează muncă în folosul comunității, o parte dintre ei nu mai primesc bani. În acest moment sunt 101 beneficiari.” a precizat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Deși ei trebuie să se ocupe de curățenia și frumusețea Municipiului, acest lucru rar a fost văzut în ultima perioadă în oraș. Nu mai punem zăpada de pe străzi, alei sau scările mari și mici din ultima perioadă.

Conform datelor de la Asisență Socială și Gospodăre Comună din cadrul Primăriei Municipiului o persoană asistată socială primește pe lună 142 de lei. Dacă într-o familie sunt două persoane, totalul venitului este de 255 lei. La trei 357 lei, la patru persoane 442 lei, 5 persoane 527 lei, iar dacă într-o familie sunt mai mult de 5 persoane ce beneficiază de acest venit, suma de persoană este de 36,5 lei.

foto arhiva

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie...

Când începe vacanţa de Paşte? Elevii vor sta acasă mai mult!

Vacanța de Paște la sfârșitul lunii Cum Paştele va...