2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Mai puţine clase de preagatitoare pentru micuţi

Patru şcoli din Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău vor avea câte o clasa mai puţin pentru copiii de la grădiniţă şi pregătitoare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, prin purtătorul de cuvânt, a comunicat astăzi această decizie în urmă solicitărilor directorilor unităţilor de învăţământ.

scoli pregatire sc 6
Este vorba despre şcolile gimnaziale „Ion Creangă” şi „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos, „Petru Rares” din Hirlau, alături de Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Paşcani.
Directorul fostei şcoli 6 din zona Vale a Pascaniului, profesorul Maria Petrovici spune că a solicitat acest lucru pentru că sunt din ce în ce mai puţin copii. În momentul de faţă, la clasa pregătitoare au fost înscrişi 15 micuţi, însă, până la începerea anului şcolar 2015 – 2016, clasa va fi completă.

Sunt însă situaţii când numărul claselor la pregătitoare a fost suplimentat, în urmă solicitărilor de înscriere a copiilor al căror număr a depăşit cifra de şcolarizare alocată pentru clasa pregătitoare la nivelul judeţului. Este vorba despre şase unităţi de învăţământ din Iaşi.

Camelia Gavrilă, inspector şcolar general a declarat că „Aceste şcoli la care s-au solicitat suplimentari fac parte din cele apreciate pentru valoarea actului educativ şi didactic, pentru implicarea şi competenţă profesorilor, an de an s-au regăsit pe liste de suplimentare, semn al unei continuităţi valorice. Procesul înscrierii elevilor pe locuri rămase libere va continuă, ne interesează repartizarea lor în şcoli apropiate de domiciliu, de locul de muncă al părinţilor, respectând interesul superior al copilului.”

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow