More

  Mai puține accidente în județul Iași în primele cinci luni din 2013

  Array

  images_cms-image-000006444

  Reprezentanții Poliției ieșene au prezentat ieri o analiză a situaţiei operative pe raza judeţului în primele cinci luni ale acestui an, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici s-au evidenţiat mai multe aspecte.

  Astfel, în primele cinci luni ale lui 2013, faţă de perioada similară a anului trecut, s-a constatat o scădere a infracţiunilor stradale, iar trendul acestora în ultimele luni analizate este descrescător.

  Numărul de dosare penale cu autori necunoscuţi soluţionate prin identificarea infractorilor a crescut cu 14 procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

  În ceea ce priveşte situaţia incidentelor rutiere pe raza judeţuluiIaşi, s-a constatat o diminuare uşoară a riscului rutier prin scăderea cu 3% a numărului de accidente. În această perioadă au scăzut cu 59% numărul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora.

  Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară de către pietoni și neacordarea de prioritate pietonilor.

  Așadar, în primul trimestru, poliţiştii ieșeni au aplicat 53.848 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislației rutiere. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 2.948 de permise de conducere şi au fost retrase 791 de certificate de înmatriculare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Indicele la zi, privind rata infectării cu COVID-19, în Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău și împrejurimi – DOC

  Municipiul Pascani reuseste in ultima perioada sa mentina un indice al cazurilor cumulate sub pragul de 1,5/mia de locuitori. Potrivit informatiilor oficiale transmise de...

  Iarba in locul trandafirilor, in centrul Pascaniului

  Municipiul Pascani a inceput sa ramana fara trandafiri. Noul edil al municipiului a dat dispozitie ca in unele zone ale orasului, indragitele flori sa...

  Opozitia contesta sedintele online. Primarul blocheaza dezbaterile!

  Opozitia contesta modul de organizare a primei sedinte ordinare a noului legislativ pascanean. Primarul Marius Pintilie a dat dispozitie ca cele 24 de proiecte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI