25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Mai puține accidente în județul Iași în primele cinci luni din 2013

images_cms-image-000006444

Reprezentanții Poliției ieșene au prezentat ieri o analiză a situaţiei operative pe raza judeţului în primele cinci luni ale acestui an, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici s-au evidenţiat mai multe aspecte.

Astfel, în primele cinci luni ale lui 2013, faţă de perioada similară a anului trecut, s-a constatat o scădere a infracţiunilor stradale, iar trendul acestora în ultimele luni analizate este descrescător.

Numărul de dosare penale cu autori necunoscuţi soluţionate prin identificarea infractorilor a crescut cu 14 procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce priveşte situaţia incidentelor rutiere pe raza judeţuluiIaşi, s-a constatat o diminuare uşoară a riscului rutier prin scăderea cu 3% a numărului de accidente. În această perioadă au scăzut cu 59% numărul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară de către pietoni și neacordarea de prioritate pietonilor.

Așadar, în primul trimestru, poliţiştii ieșeni au aplicat 53.848 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislației rutiere. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 2.948 de permise de conducere şi au fost retrase 791 de certificate de înmatriculare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow