7.5 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

MAI propune ca poliţiştii răniţi să poată primi îngrijiri medicale şi în spitalele private

MAI supune dezbaterii un proiect de completare a ordinului privind asigurarea despăgubirilor de viaţă şi sănătate ale poliţiştilor, prin care agenţii răniţi să poată primi asistenţă medicală gratuită şi în spitalele private, nu doar în cele de stat, aşa cum prevede legislaţia actuală.

 

„Situaţia de fapt din domeniul asigurării asistenţei medicale din ţara noastră a înregistrat o diversificare a serviciilor medicale acordate de sectorul privat, făcând aptă şi chiar recomandabilă luarea în considerare a acestei opţiuni pentru tratarea poliţiştilor răniţi”, se arată în documentul publicat de Ministerul Afacerilor Interne.

“De asemenea, având în vedere că prevederile Hotărârii de Guvern 1083/2008 stabilesc în mod expres obligaţia Ministerului Afacerilor Interne de a acorda despăgubiri poliţiştilor pentru riscul de rănire, fără a limita accesul la asistenţa medicală în funcţie de forma de organizare a furnizorului de servicii medicale, prin proiect se propune completarea Ordinului nr.24/2009 cu o normă care să prevadă posibilitatea ministrului afacerilor interne de a aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală realizate în ţară în alte condiţii decât cele prevăzute la articolul 6 alineatul (1), dar şi condiţii de plată sau decontare diferite de cele prevăzute la alineatele (2) şi (3) al aceluiaşi articol”, se menţionează în documente.

Concret, Ordinul MAI nr. 24/2009 privind asigurarea despăgubirilor de viaţă, sănătate şi bunuri ale poliţiştilor arată, la articolul 6, că un agent rănit beneficiază de asistenţă medicală în spitatele de stat.

 

Continuarea pe Mediafax

DE LA ACELAȘI AUTOR

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

Student ieşean cu seră de canabis la Cucuteni: prins cu recolta la oraş

Un student din Târgu Frumos a fost prins cu un kilogram de canabis. Acesta a cultivat canabisul...

Pensii şi alocaţii majorate de la 1 ianuarie 2022. Planurile Guvernului pentru copii şi pensionari, anunţate de Dan Vîlceanu

Pensiile vor creşte, începând de anul viitor, cu 6%. Este anunţul ministrului interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu....

Restricțiile au intrat în vigoare. Noile măsuri anti-COVID care se aplică începând de luni, 25 octombrie 2021

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI