More

  Mai mulţi şomeri în judeţul Iaşi

  Array

  A crescut numărul şomerilor din judeţul Iaşi. Statisticile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi arată că luna trecută rată şomajului a fost de 4 ,63 la sută, mai mare decât în luna iulie. Iar asta din cauza numărului mare de absolvenţi de liceu care au solicitat ajutorul de şomaj.

  somaj

  Absolvenţii din acest an au urcat uşor numărul total al şomerilor din judeţ. La sfârşitul lunii august 2015, rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 4,63%, mai mare cu 0,04 procente faţă de cea din luna anterioară. Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM), în luna august 2015, era de 13.950 persoane, în creştere cu 114 persoane faţă de luna precedentă.

  Caracteristică acestei perioadei este numărul crescut de cereri primite din partea absolvenţilor promoţia 2015, cu impact în creşterea numărului de persoane beneficiare de indemnizaţie de şomaj, de la 1.777 la 2.249 de persoane.

  În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 3.901 persoane, urmată de grupa 30-39 de ani (2.843 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (693 de persoane).
  Tinerii care nu vor să-şi continue studiile pot primi ajutor de stat timp de 6 luni, timp în care sunt, însă, obligaţi să-şi găsească un serviciu.

  Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (81,78%).
  Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 14,37% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3,85%.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI