More

  Mai mulți polițiști în stradă, la început de an școlar

  Array

  POLIŢIȘTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR

  Peste 400 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din tot județul Iași, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

  Din dispoziţia Şefului Inspectoratului de Poliție Județean Iași, chestor de poliţie Scripniciuc Ioan, pe 12 septembrie a.c., 445 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

  Cei 396 de poliţişti de ordine publică, 27 de poliţişti de la rutieră, 4 de la prevenire şi 18 de poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întregul județ, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

  Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Iași sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

  Pentru I.P.J. Iași, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

  Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, se vor supraveghea în permanenţă a traseele de deplasare a elevilor.

  Şeful I.P.J. Iași a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

  O atenţie deosebită va fi acordată activitățior educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

  Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

  De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

  Poliţia Ieșeană urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI