-1.1 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Mai mulţi bani pentru fondul de rezervă şi ajutoarele sociale. Un consilier solicita că şedinţele să fie online

Legislativul pascanean se întruneşte în şedinţă, în regim de urgenţă, marţi de la ora 10.00. Pe ordinea de zi sunt două proiecte de hotărâre. Primul dintre ele, are ca suplimentarea fondului de rezervă de la 50 000 lei la 100 000 de lei pentru cumpărarea unor echipamente de protecţie împotriva noului coronavirus. De asemenea vă fi suplimentat bugetul pentru ajutoare de urgenţă cu 100 000, lei pentru familiile nevoiaşe.
Cel de-al doilea proiect are ca scop scutirea de la plata chiriilor a comercianţilor din cele două pieţe agroalimentare, cărora le-a fost suspendată activitatea, cel puţin până la sfârşitul lunii, ca măsură pentru combaterea pandemiei de coronavirus. În acesta situaţie sunt câteva zeci de societăţi comerciale sau PFA-uri.

De acesta dată şedinţa va avea loc în sala de spectacole a Primăriei Paşcani, ca măsură de protecţie şi pentru evitarea aglomeraţiei în contextul recentelor măsuri luate la nivel naţional pentru combaterea coronaviruslui.

Consilierul PMP Sorin Olariu spune că astfel de întâlniri ar trebui evitate, în perioada următoare iar şedinţele ar trebui organizate online. În acest sens el a depus o solicitare pentru modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Local Paşcani.
Următoarea şedinţă, cea ordinară pentru lună martie, ar urma să aibă loc la sfârşitul acestei luni. Rămâne de văzut dacă consilierii vor  prezenţi în sala sau dezbaterile şi votul va fi online,  aşa cum procedează tot mai multe administratii centrale şi locale.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...