23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Mai multe persoane cu handicap în zona Pașcani

Mai multe persoane cu handicap în zona Pașcani. Așa arată statisticile de la Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani. Procentul pe anul trecut a crescut cu 15 la sută compartiv cu anul 2014. Cele mai întâlnite cazuri sunt ale persoanelor cu probleme psihice sau cele imobilizate care au nevoie de asistent personal. Și în acest an Comisia va veni la Pașcani. Astăzi, 35 de persoane din oraș și comunele arondate au venit la examinare.

În anul 2015, peste 300 de persoane au fost programate la Comisia de handicap care vine lunar la Pașcani pentru a analiza și da viză la dosarul medical prezentat de cei în cauză. Dintre aceștia, doar 4% nu au corespuns criteriilor stabilite de către Minister. Anul trecut, comisa formată din medici si psihologi din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a venit de 10 ori în Municipiu.

Odată avizat dosarul, persoanele bolnave se încadrează, conform actelor medicale, la gradul de handicap – ușor, mediu, accentuat, grav sau grav cu nevoia unui asistent personal. Beneficiile sunt de la facilități la medicamente, gratuitate la plata impozitului sau rovinetă, pentru cei care au mașină. De asemenea sunt și beneficii bănești de la 39 de lei până la peste 1.300 lei.

Din totalul cazurilor prezentate în fața comisiei în anul 2015, de 325 de persoane, mai bine de 10 % au handicap grav cu asistență personală. Aceștia sunt bătâni și au probleme psihice, demență sau sunt imobilizați.

Menționăm că și în acest an Comisia a fost la Pașcani și a fost programată pentru această luna, astazi, 10 februarie și pentru luna martie pe 9.

Aceasta comisie a fost adusă în Municipiu de către Vasile Cardaș de la Compartimentul de Asistență Socială Pașcani și este un mod de a-i scuti pe cetățenii cu astfel de probleme de o cheltuială mai mare și de un drum la Iasi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow