21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Mai multe persoane cu handicap în zona Pașcani

creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro
creditprime.ro
credius.ro
vivacredit.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

Mai multe persoane cu handicap în zona Pașcani. Așa arată statisticile de la Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani. Procentul pe anul trecut a crescut cu 15 la sută compartiv cu anul 2014. Cele mai întâlnite cazuri sunt ale persoanelor cu probleme psihice sau cele imobilizate care au nevoie de asistent personal. Și în acest an Comisia va veni la Pașcani. Astăzi, 35 de persoane din oraș și comunele arondate au venit la examinare.

În anul 2015, peste 300 de persoane au fost programate la Comisia de handicap care vine lunar la Pașcani pentru a analiza și da viză la dosarul medical prezentat de cei în cauză. Dintre aceștia, doar 4% nu au corespuns criteriilor stabilite de către Minister. Anul trecut, comisa formată din medici si psihologi din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a venit de 10 ori în Municipiu.

Odată avizat dosarul, persoanele bolnave se încadrează, conform actelor medicale, la gradul de handicap – ușor, mediu, accentuat, grav sau grav cu nevoia unui asistent personal. Beneficiile sunt de la facilități la medicamente, gratuitate la plata impozitului sau rovinetă, pentru cei care au mașină. De asemenea sunt și beneficii bănești de la 39 de lei până la peste 1.300 lei.

Din totalul cazurilor prezentate în fața comisiei în anul 2015, de 325 de persoane, mai bine de 10 % au handicap grav cu asistență personală. Aceștia sunt bătâni și au probleme psihice, demență sau sunt imobilizați.

Menționăm că și în acest an Comisia a fost la Pașcani și a fost programată pentru această luna, astazi, 10 februarie și pentru luna martie pe 9.

Aceasta comisie a fost adusă în Municipiu de către Vasile Cardaș de la Compartimentul de Asistență Socială Pașcani și este un mod de a-i scuti pe cetățenii cu astfel de probleme de o cheltuială mai mare și de un drum la Iasi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI