22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Mai multe minore au ajuns pe mâna traficanților. Principalele surse ale acestora sunt rețelele de socializare

elefant.ro
answear.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro
elefant.ro
horacredit.ro/
fashiondays.ro
creditprime.ro

Ultimele știri

Atenție la rețelele de socializare. Din ce în ce mai multe cazuri de minore sunt victime ale traficului de ființe umane. O arată statisticile. Procentul e cu aproape 50 la sută mai mare în 2015 compartiv cu 2014. O activitate de informare a fost organizată de Consiliul Elevilor de la o școală din Pașcani unde au fost invitați, pe lângă profesorii și școlarii de la unitățile de învățământ din județ și polițiștii specializați în combaterea traficului de ființe umane. Vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

“Ființele umane nu au preț”. Acesta este titlul evenimentului organizat astăzi de către reprezentanții Consiliului Elevilor de la Liceului Teoretic “Miron Costin” din Pașcani în colaborare cu mai multe instituții de învățământ din zonă.

Aceasta este doar una din activitățile programate lunar până la sfârșitul anului școlar. Se dorește o bună informare și conștientizare asupra acestui fenomen și mai ales cum minorii să nu se lase păcăliți de vorbe, că vor avea un trai mai bun și mai mulți bani, din partea unor așa ziș prieteni.

De asemenea, comisarul șef de la Poliția Iași, prezent la eveniment, a vorbit elevilor prezenți despre rețelele de socializare – să fim atenți la fotografiile pe care le postăm până la informațiile pe care le facem publice, date ce ajung la cei care profită de naivitatea adolescentelor.

Statisticile arată că tinerele care sunt păcălite, mai ales pe rețelele de socializare, a crescut îngrijorător de mult pentru că în lumea virtuală fiecare se poate da cine nu e, de la vârstă, imagine sau statut.

De asemenea, comisarul de la Iași a spus că aceste întâlniri cu elevii pentru informare sunt necesare pentru o mai bună cunoaștere a evenimentului, care este unul dintre cele mai profitabile forme de comert ilegal, dupa cel de droguri. România fiind una din țările sursă, de unde se exploatează persoane în toată Europa.

Activitatea de astăzi face parte din cadrul evenimentelor dedicate cu ocazia Zilelor Scolii “Miron Costin” Pașcani, manifestări ce au ajuns la cea de-a X a ediție și ce se desfășoară în perioada 1 – 4 martie.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
22.2 ° C
22.4 °
21.2 °
87 %
1.6kmh
22 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI