More

  Mai multe gratuităţi la medic, începând de azi. Noutăţile din contractul-cadru

  Array

  Contractul-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale pentru anii 2016 – 2017 intră în vigoare în­cepând de astăzi, 1 iulie.

  Potrivit unui comunicat al Mi­nisterului Sănătăţii, prin noul contract-cadru se vor asigura mai multe servicii pentru asiguraţi. Pentru asistenţa primară, noul contract cadru prevede acordarea gratuită a avizelor epidemiologice pentru intrarea sau reintrarea în colectivitate şi a adeverinţelor medicale pentru preşcolari şi elev.

  De asemenea, conform noului contract-cadru, transferul unui asigurat de pe lista unui medic de familie pe lista altuia se poate realiza şi în situaţiile în care acesta se află în arest preventiv, execută o pedeapsă privativă de libertate, precum şi la încetarea stării respective. În plus, MS arată că în contractul curent se elimină serviciul spirometrie dintre cele furnizate de medicii de familie, pentru că acest serviciu intră în sfera de competenţă a medicului pneumolog.

  Pentru asistenţa medicală ambulatorie într-o clinică de specialitate, noul contract-cadru prevede noi proceduri diagnostice. „Se introduc electromiograma şi evaluarea cantitativă a răspunsului galvanic al pielii. Se introduce tratamentul fracturii amielice fără deplasare a coloanei vertebrale“, se arată în comunica­tul amintit.

  În ceea ce priveşte medicina dentară, contractul-cadru 2016-2017 prevede un nou serviciu decontat, respectiv obturaţia dintelui după tratamentul afecţiunilor pulpare sau al gangrenei. În plus, minorilor li se vor putea acorda con­sultaţii decontate de CNAS o dată la şase luni.

  Pentru asistenţa medicală ambulatorie, paraclinică, se introduce printre serviciile decontate de CJAS efectuarea de RMN de sâni, cu sau fără substanţă de contrast, şi se renunţă la decontarea examenului fungic de urină.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI