23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Mai este puțin până la deschiderea centrului de recoltare a sângelui la Pașcani. Lucrările, pe ultima sută de metri

Lucrarile de amenajare a Centrului de recoltare a sangelui din municipiul Pascani sunt pe ultima suta de metri. Coordonatorul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași, Marius Graţian Benchea, cel care se ocupa de acest proiect, a precizat ca in cateva saptamani ar urma sa fie pusa tencuiala mecanizata pe pereti, lucrare amanata din cauza frigului. Apoi, va fi montat rigipsul si vor fi facute amenajarile finale in spatiul respectiv.

Tot el a precizat ca, cel mai probabil, in circa trei luni, respectiv in iulie, ar urma sa fie facuta si prima recoltare de sange. La Pascani, in locul ce va fi amenajat, ar putea veni personal de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, iar donatiile se vor putea face de doua ori pe luna. Inainte de inceperea activitatii, va fi o campanie de informare pentru populatie.

Reamintim faptul ca procedurile de înființare Centrului Local de Recoltare a Sângelui din Pașcani au fost demarate de Serviciul Voluntar de Ambulanță, în anul 2019. Cel care a inițiat acest proiect este consilierul PMP Sorin Olariu. În acest sens, administrația locală a pus la dispoziție un etaj din clădirea unde a funcționat Școală Postliceală Sanitară din oraș, din apropiere pieței agroalimentare Deal.

Clădirea are nevoie de intervenții pe interior și dotări specifice recoltării de sânge. Dupa infiintarea acestui centru, donatorii nu vor mai trebui să se deplaseze la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi. In acelasi spatiu, ar urma sa fie si un centru de dializă și se vor susține cursuri de prim ajutor premedical pentru populație.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow