13.2 C
Paşcani
luni, septembrie 20, 2021
Array

Mai bine în instanță, decât împăcare. Nici 1% din dosare nu sunt rezolvate la mediator

Medierea, o solutie pentru a nu ajunge in instanta, nu se afla in optiunile pascanenilor. Pentru a-si rezolva problemele, cele mai multe persoane aleg sa se judece in fata magistratilor si nu sa ajunga la o intelegere la mediator.

Potrivit celor spuse de judecatorul Eduard Prisecaru, doar 0.6 % din procesele aflate pe rol la Judecatoria Pascani au fost rezolvate prin intelegerea partilor.

De la 01 august, de cand informarea privind avantajele medierii a devenit obligatorie, din cele aproximativ 1.500 de dosare inregistrate in cele trei luni, doar 9 au un acord de mediere. Majoritatea sunt cazuri de divort.

In Pascani, sunt peste 12 cabinete de mediatori. Chiar daca medierea este mai avantajoasa decat lupta in instanta, oamenii nu au incredere in astfel de specialisti. O sedinta de mediere costa 250 lei pe cand onorariul unui avocat ajunge la peste o mie de lei. Mai mult, la Judecatorie un proces dureaza ani de zile, pe langa la mediatori s-ar putea rezolva in cateva zile.

Persoanele pot alege sa se inteleaga la un mediator in ceea ce privesc litigiile de familie, de proprietate, de succesiuni, de munca sau comerciale, iar in unele cazuri isi pot recupera jumatate din banii cheltuiti.
Daca ajung la o intelegere si au venituri mai mici de 500 lei de persoana, isi pot recupera de la stat in proportie de 50% cheltuielile cu mediatorul.

Mentionam ca potrivit unor statistici, in Romania sunt in prezent peste 7.500 de mediatori.

DE LA ACELAȘI AUTOR

11 milioane lei, imprumut pentru cimitirul mic si Piata Vale. Dediu: „Primarul Câțu”, nici un leu de la Guvern sau UE

Municipiul Pascani se imprumuta de la Trezoreria Statului pentru doua investitii importate. Solicitarea primarului Marius Pintilie a...

Baza sportiva din mlastina ramane abandonata

O cladire construita in bataie de joc, in mlastina, in timpul mandatului fostului primar liberal Grigore Craciunescu...

Un nou consilier local, de la PNL. Dan Zagan isi da demisia, pentru un post de functionar public

Legislativul pascanean va avea un nou consilier, din partea organizatiei locale a PNL. Este vorba despre Alexandru...

Achizitii pe banda rulanta pentru Gospodaria Comunala si Sere

Administratia locala din Pascani cheltuieste o avere pentru schimbarea parcului auto folosit de Serviciul de Gospodarie Comunala....

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI