More

  Mai bine în instanță, decât împăcare. Nici 1% din dosare nu sunt rezolvate la mediator

  Array

  Medierea, o solutie pentru a nu ajunge in instanta, nu se afla in optiunile pascanenilor. Pentru a-si rezolva problemele, cele mai multe persoane aleg sa se judece in fata magistratilor si nu sa ajunga la o intelegere la mediator.

  Potrivit celor spuse de judecatorul Eduard Prisecaru, doar 0.6 % din procesele aflate pe rol la Judecatoria Pascani au fost rezolvate prin intelegerea partilor.

  De la 01 august, de cand informarea privind avantajele medierii a devenit obligatorie, din cele aproximativ 1.500 de dosare inregistrate in cele trei luni, doar 9 au un acord de mediere. Majoritatea sunt cazuri de divort.

  In Pascani, sunt peste 12 cabinete de mediatori. Chiar daca medierea este mai avantajoasa decat lupta in instanta, oamenii nu au incredere in astfel de specialisti. O sedinta de mediere costa 250 lei pe cand onorariul unui avocat ajunge la peste o mie de lei. Mai mult, la Judecatorie un proces dureaza ani de zile, pe langa la mediatori s-ar putea rezolva in cateva zile.

  Persoanele pot alege sa se inteleaga la un mediator in ceea ce privesc litigiile de familie, de proprietate, de succesiuni, de munca sau comerciale, iar in unele cazuri isi pot recupera jumatate din banii cheltuiti.
  Daca ajung la o intelegere si au venituri mai mici de 500 lei de persoana, isi pot recupera de la stat in proportie de 50% cheltuielile cu mediatorul.

  Mentionam ca potrivit unor statistici, in Romania sunt in prezent peste 7.500 de mediatori.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Experiment inedit cu vaccinul anti-Covid făcut de șeful de la Infecțioase. Concluzie surpriză

  Câte doze se distribuie per fiecare centru? În legătură cu vaccinul, managerul de la “Infecţioase”, dr. Florin Roşu, a făcut un inedit experiment personal...

  Viermele de făină, bun de consum în UE. Mihaela Bilic: De ce să mănânci insecte, dacă ai friptură?

  Viermele de făină, care tocmai a fost declarat bun de consum în Uniunea Europeană, nu conține nimic special, ci este doar o sursă viabilă...

  Streinu-Cercel îți dă vestea cea mare: „Obligatorie până în 2023”!

  Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, duminică, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că masca va rămâne obligatorie în continuare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI