13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Magazine închise de Fisc de la 15 martie

Deși termenul anunțat de Inspectorii Direcţiei Antifraudă pentru aplicarea noilor prevederi cu privire la emiterea bonurilor fiscale este cel de 1 martie , comercianții au mai fost lăsați două săptămâni să se obișnuiască cu aceste modificări obligatorii.

De la 15 martie , Fiscul va suspenda activitatea comercianților și va închide punctele de lucru pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni, dacă constată încălcarea uneia dintre obligaţiile prevăzute de noile modificări legislative.
Ministrul finanțelor , Darius Vâlcov, avertizează comercianții că această perioadă, până la jumătatea lunii martie, este una de prevenire și de informare a celor afectați direct de aceste hotărâri, însă începând cu data de 15 martie, agenții economici care vor încălca legea se vor trezi cu magazinele sigilate.

De la 15 martie, Fiscul va suspenda activitatea comercianților și va închide punctele de lucru pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni, dacă constată încălcarea uneia dintre obligaţiile de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziţionate doar de la distribuitori autorizaţi sau unităţi acreditate.
Agenții economici pot fi amendați și li se pot închide magazinele și în cazul în care acestea nu utilizează corespunzător aparatele de marcat electronice fiscale sau nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate.

Și în cazul în care se vor emite bonuri cu o valoare care nu corespunde realităţii sau vor fi întocmite documente justificative incomplete sau eronate, legate de sumele de bani introduse sau extrase din casa de marcat, sancțiunile prevăd deasemenea închiderea magazinului, conform comunicatului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Așadar de la 15 martie Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală vor ” intra în priză”, după cum afirmă și ministrul de finanțe, scopul acestor acțiuni vizând combaterea evaziunii fiscale și promovarea unui comportament corect din partea comercianților, atât față de consumatori, cât și față de stat.
Reamintim că pentru încălcare aobligațiilor menționate amenzile acordate agenților economici vor fi între 10.000 de lei şi 15.000 de lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow