13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

M.A.I. desfăşoară campania de informare ALEGE SĂ FII CORECT!

M.A.I. desfăşoară campania de informare ALEGE SĂ FII CORECT!

În contextul organizării alegerilor parlamentare din acestan, M.A.I. desfășoară o campanie de informare a cetățenilor cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot. Această campanie se desfășoară și la nivelul județului Iași.

Prin intermediul campaniei, care se desfăşoară în perioada 11.11– 11.12 a.c.alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală și să respecte confidențialitatea votului.

În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri demateriale și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-țintă cât mai diverse.

Astfel, au fost tipărite 22.000 de afișe, format A2, care aufost distribuite în întreaga țară (dintrecare 800 la Iași), pentru a fi amplasate în locuri aglomerate, în sediile unor instituții publice cu aflux mare de cetățeni, precum și la intrarea în secțiile de votare.

De asemenea, au fost realizate spoturi audio-video care carevor putea fi inserate de către radiodifuzori la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale.

Totodată, pe pagina oficială de Internet a MAI, a fost creată o secțiune dedicată alegerilor care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile ce pot fi constatate de angajații MAI și infracțiunile prevăzute de Codul Penal.

Vizitatorii site-ului MAI pot descărca, de asemenea, afișulși spoturile realizate în cadrul campaniei de informare.

Pentrupromovarea campaniei, la data de 18 noiembrie 2016, între orele 10:00-11:30, poliţiştii din cadrul I.P.J Iaşi, în colaborare cu reprezentanţi ai I.J.J, I.T.P.F şi I.S.U Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune stradală de informare pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din municipiul Iaşi.

Scopulurmărit a fost informarea cetăţenilor despre contravenţiile şi infracţiunile specifice campaniei electorale, acţiunea derulându-se pe două paliere: distribuirea de fly-ere cu informaţii privind principalele fapte care constituie contravenţii şi infracţiuni la legea electorală şi recomandări verbale oferite cetăţenilor.

Încadrul acţiunii au fost distribuite fly-ere cu mesajul “Alege să fii corect! ”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow