23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Luni incepe Evaluarea Nationala. Scolile sunt pregatite pentru mii de elevi care vor sustine examenele

Luni incepe Evaluarea Nationala. Scolile sunt pregatite pentru mii de elevi care vor sustine examenele

Doar un week-end ii mai desparte pe cei peste 8.000 de elevi din judetul Iasi, de examenele din cadrul Evaluarii Nationale. Testarile vor debuta, luni, 11 iunie, cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Elevii înscriși se vor prezenta în centrele de examen, în intervalul orar 8.00-8.30, cu un act de identitate. Miercuri, 13 iunie, va avea loc testarea la Matematica.

Potrivit unui comunicat de presa, trimis de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, toate unitatile de invatamant sunt pregatite si vor oferi conditii optime tuturor candidatilor.

Probele scrise durează 120 de minute, iar pentru elaborarea lucrării scrise elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor și a desenelor elevii pot folosi creionul negru. Pentru proba scrisă la matematică elevii pot utiliza instrumente de desen. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională, drept pentru care este foarte important ca fiecare elev să ajungă în clasă în dimineața probei înainte de ora 8,30 și să verifice cu o zi înainte listele ce vor fi afișate la școală, pentru a ști exact în ce sală a fost repartizat” au precizat reprezentantii inspectoratului.

A fost asigurat numărul optim de săli în care se susțin probele, acestea fiind dotate cu mijloace de supraveghere audio-video, ca și în anii precedenți. Supravegherea este asigurată, de asemenea, pentru fiecare sală, de câte doi profesori asistenți, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.

În perioada de pregătire a Evaluării Naționale au fost informați furnizorii de energie electrică, telefonie și de internet că în perioada 11 – 13 iunie 2018, în unitățile de învățământ din întreg județul se desfășoară evaluarea națională. Au fost semnate protocoale de colaborare între I.S.J. Iași și Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, din cadrul Jandarmeriei Române, Poliției Municipiului Iași și Poliţiei Locale Iaşi pentru păstrarea ordinii publice în proximitatea unităților de învățământ, în zilele cu probe scrise și pentru securitatea transportului lucrărilor scrise către Centrele de Evaluare. Și în acest an tezele vor fi evaluate în alt județ, iar notele obținute vor fi afișate de către M.E.N., conform calendarului, în data de 19 iunie.

Numărul de telefon verde al I.S.J. Iași – 0800 816 232 – este și în această perioadă la dispoziția celor ce doresc să își clarifice aspecte legate de examen.

Mentionam ca la nivelul județului Iași sunt organizate 178 de Centre de Examen, din care 55 în mediul urban și 123 în mediul rural.

 

Calendarul Evaluării Naționale:

11 iunie 2018 – Limba şi literatura română – probă scrisă

13 iunie 2018 – Matematică – probă scrisă

19 iunie 2018 – Afişarea rezultatelor inițiale (până la ora 12.00)

19 iunie 2018 – Depunerea contestaţiilor (orele 14.00 – 19.00)

20-22 iunie 2018 – Rezolvarea contestaţiilor

23 iunie 2018 – Afişarea rezultatelor finale după contestații

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
23.8 ° C
25.4 °
22.6 °
68 %
1.8kmh
1 %
vin
23 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI