19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Luni a fost înmormântat profesorul Dumitru Gherman. O viață dedicată formării elevilor – VIDEO

- Advertisement -

Municipiul Pascani a mai pierdut un cetatean de onoare si un profesor de exceptie. Dumitru Gherman, fost cadru didactic la Colegiul National Mihail Sadoveanu din oras, a fost inmormantat luni, 7 decembrie, in cimitirul de la capela. La slujba de ramas-bun,  oficiata la Biserica Sfintii Voievozi, au participat profesori, fosti elevi, dar si cunoscuti, cu totii exprimandu-si regretele eterne.

Aproape o viata de om a invatat generatii intregi de elevi si a ramas atat in mintea lor, cat si a parintilor acestora ca fiind un cadru didactic bun, dar si exigent.

Un fost elev de-al profesorului, devenit un cunoscut regizor, Dragos Zamosteanu, a filmat un interviu cu acesta in cadrul unui documentar “dedicat celei mai importante școli din Pașcaniul de după război, Liceul „C. Burcă” – actualul Colegiu „M. Sadoveanu”. “Daca oamenii te iubesc, ramai in inima lor” au fost, printre altele, cuvintele profesorului in materialul video.

Profesorul Gherman a venit  la catedra de matematica pe cand avea 23 de ani si s-a pensionat la circa 62 de ani. La sfarsitul lunii octombrie a anului 2005, a primit si titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Paşcani”, printr-o hotarare a Consiliului Local. 

Pe pagina de Facebook a Colegiului Sadoveanu a fost postat un mesaj de ramas bun:

Cu tristețe și regrete trebuie să ne despărțim astăzi de cel ce a fost și va fi o legenda a învățământului pășcănean, un matematician dedicat, stimat și apreciat, profesor desăvârşit, coleg respectat care, prin întreaga sa activitate didactică, a făcut onoare școlii noastre, Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”. (…) Veți fi mereu în amintirea noastră, stimate Domnule Profesor ! Generații de elevi, colegii dumneavoastră vă sunt recunoscători pentru o viață dedicată formării ca oameni!”, se arata in postare.

Apoi, zeci de mesaje de condoleante au fost postate rand pe rand, in online, de fosti elevi, colegi de breasla ai profesorului si cunoscuti.

Mentionam ca Dumitru Gherman s-a stins din viata la Spitalul Municipal Pascani, in cursul zilei de 6 decembrie, la varsta de 79 de ani. Dumnezeu sa va odihneasca in pace, domnule profesor!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow