18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021
18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021

Luna respectului la Școala Gimnazială Specială Pașcani

C.P. Proiectul educațional inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Iași  „Școala valorilor autentice” continuă la Școala Gimnazială Specială Pașcani cu activități educative dedicate valorii simbolice asociate lunii mai, și anume respectul.

Prin activitățile desfășurate pe parcursul acestei luni, elevii au descoperit ce înseamnă respectul, beneficiile acestei valori morale, modalități prin care își pot arăta respectul față de ei înșiși, semeni, natură, istorie, sport, tradiții și valori.

În acest scop s-au realizat ateliere de lucru, excursii și vizite, dezbateri, vizionare de filme, dezbateri, activități practice, activități sportive, realizare de postere, parteneriate cu părinții și cu alte instituții de învățământ, participare la concursuri.

Menționăm ca Școala Gimnazială Specială Pașcani a primit titulul simbolic de „Școala toleranței” în luna februarie, când s-a remarcat nu numai prin numărul semnificativ de activități proiectate și desfășurate pe tema toleranței, dar și prin varietatea acestora și prin impactul educațional pe care l-au avut în procesul de formare, la elevi, a principiilor de viață și a valorilor etice superioare care au fost cultivate în cadrul lor cât și prin promovarea în comunitate.

Și pentru că elevii speciali sunt respectați la Școala Gimnazială Specială Pașcani, sunt programate pentru ei activități dedicate copilăriei, pe 30 și 31 mai 2018.

Astfel, miercuri, 31 mai vom juca în curtea școlii și pe terenul de sport, fiind sprinijiți de voluntarii care activează în școală și de voluntarii de la Asociația ATEAM, iar pe 31 mai, la Clubul Copiilor Pașcani va avea loc spectacolul „Vis de copil”, unde elevii au pregătit un program artistic special.

Mai multe detalii despre activitățile desfășurate, puteți afla de pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/2147313225498704/ .

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
77 %
1.1kmh
1 %
mie
30 °
joi
34 °
vin
28 °
sâm
25 °
Dum
21 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI