More

  Luna noiembrie, luna culturii la Paşcani. Vezi programul pregătit de Casa de Cultură din Pașcani

  Array

  Casa de cultură „Mihail Sadovenu” din Paşcani a definitivat un program pentru luna noiembrie, care mai este denumită sugestiv şi luna culturii. Dintre activităţile pregătite pentru păşcăneni sunt verisaje şi expoziţii de pictură, lansări de carte, spectacole de teatru şi artistice dar şi concursuri pe teme sadoveniene.

  c de c 1
  Şi în acest an Mihail Sadovenu, scriitorul păşcănean va fi sărbătorit prin diferite activităţi de către locuitorii acestui oraş. Casa de Cultură din Municipiu care îi poartă numele s-a pregătit pentru ediţia din acest an. De pe listă nu lipsesc concursul de pescuit, atelierele de creaţie plastică sau slujba de pomenire a scriitorului Mihail Sadoveanu. Aceasta va avea loc în ziua de joi, 5 noiembrie, de la ora 11.30 la Biserica „Înălţarea Domnului” din Paşcani.

  Următoarea zi, de la ora 18.00 va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a 12 artişti plastici, alături de lansare de carte a lui Mihai Cihăia.

  Câteva zile mai târziu, pe 9 noiembrie va avea loc simpozionul ce poartă numele de „Tehnica portretului în romanul sadovenian”. Invitatul special va fi un profesor universitar de la Iaşi.

  Apoi pe 12 şi 17 noiembrie, păşcănenii sunt aşteptaţi la spectacol. Este vorba despre piesa de teatru „Bani din cer” după Ray Cooney susţinut de Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani şi concertul – lecţie „Sunetul Muzicii” susţinut de Mirel Manea Orchestra. La teatru, biletul este de 10 lei.

  Până la sfârşitul lunii noiembrie mai este programat pe data de 20 noiembrie, un workshop de fotografie pe film susţinut de Matei Bejenaru de la Universitatea „George Enescu” din Iaşi. De asemenea, pe 27, de la ora 10.00 va avea loc concursul din opera sadoveniană.

  Conform proiectului de hotărâre votat de consilierii locali la începutul acestui an, au fost alocaţi de la bugetul local pentru aceste activități suma de 20.600 lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI