15.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Luna noiembrie, luna culturii la Paşcani. Vezi programul pregătit de Casa de Cultură din Pașcani

- Advertisement -

Casa de cultură „Mihail Sadovenu” din Paşcani a definitivat un program pentru luna noiembrie, care mai este denumită sugestiv şi luna culturii. Dintre activităţile pregătite pentru păşcăneni sunt verisaje şi expoziţii de pictură, lansări de carte, spectacole de teatru şi artistice dar şi concursuri pe teme sadoveniene.

c de c 1
Şi în acest an Mihail Sadovenu, scriitorul păşcănean va fi sărbătorit prin diferite activităţi de către locuitorii acestui oraş. Casa de Cultură din Municipiu care îi poartă numele s-a pregătit pentru ediţia din acest an. De pe listă nu lipsesc concursul de pescuit, atelierele de creaţie plastică sau slujba de pomenire a scriitorului Mihail Sadoveanu. Aceasta va avea loc în ziua de joi, 5 noiembrie, de la ora 11.30 la Biserica „Înălţarea Domnului” din Paşcani.

Următoarea zi, de la ora 18.00 va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a 12 artişti plastici, alături de lansare de carte a lui Mihai Cihăia.

Câteva zile mai târziu, pe 9 noiembrie va avea loc simpozionul ce poartă numele de „Tehnica portretului în romanul sadovenian”. Invitatul special va fi un profesor universitar de la Iaşi.

Apoi pe 12 şi 17 noiembrie, păşcănenii sunt aşteptaţi la spectacol. Este vorba despre piesa de teatru „Bani din cer” după Ray Cooney susţinut de Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani şi concertul – lecţie „Sunetul Muzicii” susţinut de Mirel Manea Orchestra. La teatru, biletul este de 10 lei.

Până la sfârşitul lunii noiembrie mai este programat pe data de 20 noiembrie, un workshop de fotografie pe film susţinut de Matei Bejenaru de la Universitatea „George Enescu” din Iaşi. De asemenea, pe 27, de la ora 10.00 va avea loc concursul din opera sadoveniană.

Conform proiectului de hotărâre votat de consilierii locali la începutul acestui an, au fost alocaţi de la bugetul local pentru aceste activități suma de 20.600 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow