19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Luna ianuarie la Casa de Cultură – expoziţie de caricaturi, celebrare Eminescu şi concert de muzică populară

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Început de an cu umor la Casa de Cultură „Mihail Sadovenu” din Paşcani. Este vorba despre o expoziţie de caricatură semnată de un artist român. Aceasta nu este singura activitate organizată la început de an de către conducerea instituţiei de cultură. Mai este vorba despre celebrarea poetului Mihai Eminescu dar şi un concert extraordinar al Ansamblului Rapsozii Botoșanilor.

Începutul de an debutează cu o serie de activităţi la Casa de Cultură „Mihail Sadovenu” din Paşcani. Prima dintre ele este organizată pe data de 14 ianuarie, la Galeria Arcadia din incinta instituţiei. Artistul care va expune este Mihai Pânzaru Pim. Expoziţia este realizată în colaborare cu Centrul Cultural Bucovina Suceava și va putea fi vizitată în perioada 14 ianuarie – 29 februarie 2016.

caricatura

Născut pe 16 ianuarie 1946, Mihai Pânzaru Pim este un grafician şi caricaturist român. A publicat în ţară şi în străinătate peste 20.000 de lucrări de grafică umoristică, portrete, ilustraţii de carte; a făcut afiş şi scenografie pentru teatru; a primit 25 premii naţionale importante şi 5 mari premii internaţionale.

eminescu
Şi pentru că la mijlocul lunii ianuarie este născut marele poet Mihai Eminescu, pe 15, începând cu ora 18.00 va avea loc o manifestrae cultural – artistică organizată în colaborare cu elevii şi profesorii de la două şcoli din oraş „Mihail Sadovenu” şi „Miron Costin” la sediul institușiei din centrul orașului. Din program nu vor lipsi aspecte ale vieţii şi operei poetului, receptarea operei eminesciene de către tânăra generaţie, corespondenţă dintre poet şi Veronica Micle, momete artistice.

Un alt eveniment dedicat Unirii va avea loc în după amiaza zilei de 24 ianuarie, în sala de spectacole a instituţiei când pe scenă vor urca artiştii de la Ansamblu Botoșanilor şi cel mai probabil cap de afiş Daniela Condurache. Întrarea va fi liberă şi este adresată tututor doritorilor şi iubitorilor de muzică populară.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI