More

  Luna februarie la Casa de Cultură din Pașcani: teatru, expoziții și spectacol cu tematica Dragobete – VIDEO

  Array

  Mai sunt cateva zile pana in luna februarie, iar activitatile de la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani sunt pregatite. Este vorba despre expozitii foto – docummentare, de sculptura, o piesa de teatru, dar si un spectacol folcloric tematic.

  casa de cultura pascani

  Activitatile pentru luna februarie a Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani sunt pregatite, iar pascanenii sunt asteptati sa treaca pragul institutiei de cultura pentru a viziona expozitii tematice, o comedie spumoasa, dar si un frumos spectacol folcloric.

  Astfel, pe 3 februarie, in holul institutiei, pascanenii pot vizita o expozitie documetar despre academicianul pascanean Constantin Ciopraga. Ideea a venit din partea profesorului Leonard Gavriliu in cadrul Consiliului Consultativ. Din cauza conditiilor meteo, profesorul si fiica academicianului nu pot veni pentru a tine o evocare in memoria lui Constantin Ciopraga.

  O colaborarea propusa de un alt membru al Consiliului Consultativ al institutiei, profesorul universitar si sculptorul  pascanean, Ilie Bostan este aceea ca in sala Arcadia sa fie permanent o expozitie, de pictura, grafica sau sculptura. O data la o luna sa fie schimbata. Colaborarea va fi facuta cu Galeriile de Arta din Iasi, dar si lucrari ale studentilor care invata la Facultatea de Arte Plastice Iasi.

  In prezent in sala Arcadia sunt expuse lucrarile Ligiei Macovei pe teme eminesciene.

  Teatru. O comedie spumoasa, iar pentru a atrage publicul pascanean, intrarea va fi libera. Pascanenaul Costi Apostol, student in anul II la UNATC in clasa actorului Forin Zamfirescu, va veni, alaturi de colegii lui pentru reprezentatia „Servieta cu doc”. Comedia este programata pentru data de 24 ianuarie.

  „Dragobete – sarbatoare de iubire la romani”este o alta activitate in colaborare cu scolile din Tatarusi si Lunca Pascani. Evenimentul este stabilita in dupa amiaza zilei de duminica, 23 februarie.

  In perioada 26 – 28 februarie are loc si evenimentul pentru omagierea Mitropoilitului pascanean, Visarion Puiu. La Casa de Cultura va avea loc doar o expozitie foto – documentara, insa, conducerea este deschisa la toate propunerile care vor veni din partea Protopopiatului Pascani sau de la parintele Tuscanu, Roman.

  Mentionam ca acestea sunt activitatile Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani.

  www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI