More

  Luna decembrie vine cu ninsori şi mai multă zăpadă decât în anii trecuţi. VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI

  Array

  Meteorologii anunţă că în luna noiembrie vom avea mai multe precipitaţii decât în mod normal, în decembrie vin ninsorile, iar din ianuarie gerul ne dă târcoale şi nu sunt excluse fenomenele meteo extreme.

  Pentru luna noiembrie estimările Centrului European de Prognoză vorbesc despre mai multe precipitaţii decât în mod caracteristic climatologic acestei luni, mai puţin în partea de sud vest şi de sud a ţării unde este estimează un regim pluviometric normal.

  Precipitaţiile sunt mai abundente în luna noiembrie pentru că este luna în care ciclonii mediteranieni se angajează tot mai frecvent pe traiectorii care duc către ţara noastră. În ceea ce priveşte regimul termic, media lunară este de 4,2 grade. Regimul termic pentru luna noiembrie se aşteaptă temperaturi relativ normale, mai puţin în nordul şi nord estul teritoriului unde se astimează ca va fi mai rece. Probabil răcirea se va produce în a două jumătatea a lunii noiembrie, când e normal să apară aspecte de iarnă.

  În decembrie, temperaturile marchează o scădere cu 5…6 grade faţă de noiembrie. În această lună, în mod obişnuit, în România are loc un viscol, iar pentru acest decembrie se estimează că vom avea parte de temperaturi normale, cu o medie de circa 0 grade, dar va fi mai cald, decât în mod normal, în partea de sud est a ţării.

  Se estimează un decembrie bogat în precipitaţii, mai puţin în partea de sud est şi local câteva zone din vestul ţării.

  Probabil va fi mai multă zapadă decât este normal în mod climatologic în luna decembrie. Asta nu înseamnă că va fi toată luna cu ninsori. Aceste cantităţi de precipitaţii pot să cadă într-una sau două zile şi restul lunii să fie destul de săcetos.

  Ianuarie este cea mai geroasă luna la noi în ţară. Se estimează temperaturi mai ridicare în parte de sud şi de est a ţării. În mod obişnuit, în timpul iernii în ţara noastră, fecvent în decembrie se produce un viscol, în ianuarie două viscole, iar în februarie un viscol. Potrivit meteorologilor, asta înseamnă normal în ţara noastră. Normal nu înseamnă mai puţin periculos, nu înseamnă că se exclud ninsorile abundente şi gerurile năprasnice.

  EVZ

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Bărbat de 49 de ani, găsit mort într-o pădure din preajma comunei Sirețel

  Un barbat in varsta de 49 de ani din comuna Siretel si-a gasit sfarsitul intr-o padure din apropiere. Localnicul ar fi plecat dupa lemne....

  Noi prevederi la nivel național, în contextul alegerilor de duminică – DOC

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, Hotărârea numărul 56. Principalele prevederi și propuneri ale Hotărârii sunt: - Actualizarea listei statelor...

  Noul primar pune piedici ziariștilor care îl critica. Răspunde la întrebări doar o data pe săptămână și blochează apelurile telefonice

  Noul primar al municipiului Pașcani evita sa numească un purtător de cuvânt al instituției.  În cadrul unei conferințe de presa,  Marius Pintilie  a spus...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI