More

  Luna decembrie vine cu ninsori şi mai multă zăpadă decât în anii trecuţi. VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI

  Array

  Meteorologii anunţă că în luna noiembrie vom avea mai multe precipitaţii decât în mod normal, în decembrie vin ninsorile, iar din ianuarie gerul ne dă târcoale şi nu sunt excluse fenomenele meteo extreme.

  Pentru luna noiembrie estimările Centrului European de Prognoză vorbesc despre mai multe precipitaţii decât în mod caracteristic climatologic acestei luni, mai puţin în partea de sud vest şi de sud a ţării unde este estimează un regim pluviometric normal.

  Precipitaţiile sunt mai abundente în luna noiembrie pentru că este luna în care ciclonii mediteranieni se angajează tot mai frecvent pe traiectorii care duc către ţara noastră. În ceea ce priveşte regimul termic, media lunară este de 4,2 grade. Regimul termic pentru luna noiembrie se aşteaptă temperaturi relativ normale, mai puţin în nordul şi nord estul teritoriului unde se astimează ca va fi mai rece. Probabil răcirea se va produce în a două jumătatea a lunii noiembrie, când e normal să apară aspecte de iarnă.

  În decembrie, temperaturile marchează o scădere cu 5…6 grade faţă de noiembrie. În această lună, în mod obişnuit, în România are loc un viscol, iar pentru acest decembrie se estimează că vom avea parte de temperaturi normale, cu o medie de circa 0 grade, dar va fi mai cald, decât în mod normal, în partea de sud est a ţării.

  Se estimează un decembrie bogat în precipitaţii, mai puţin în partea de sud est şi local câteva zone din vestul ţării.

  Probabil va fi mai multă zapadă decât este normal în mod climatologic în luna decembrie. Asta nu înseamnă că va fi toată luna cu ninsori. Aceste cantităţi de precipitaţii pot să cadă într-una sau două zile şi restul lunii să fie destul de săcetos.

  Ianuarie este cea mai geroasă luna la noi în ţară. Se estimează temperaturi mai ridicare în parte de sud şi de est a ţării. În mod obişnuit, în timpul iernii în ţara noastră, fecvent în decembrie se produce un viscol, în ianuarie două viscole, iar în februarie un viscol. Potrivit meteorologilor, asta înseamnă normal în ţara noastră. Normal nu înseamnă mai puţin periculos, nu înseamnă că se exclud ninsorile abundente şi gerurile năprasnice.

  EVZ

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pfizer face concedieri la centrul de distribuție din Belgia. Un departament cheie urmează să fie mutat în România

  Pfizer a anunţat că va concedia 38 de angajaţi din 238 la centrul său de distribuţie din Zaventem, Belgia. Compania a spus că va...

  Sorin Cîmpeanu anunță organizarea de concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori pentru școli

  Într-o ediție specială Deșteptarea României, Cătălin Striblea l-a avut ca invitat pe ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, pentru a răspunde întrebărilor venite de la ascultătorii Europa FM. Ministrul Educației spune că...

  Cât de ușor e să copiezi online? Universitățile schimbă strategia pentru examene, după scandalul studenților de la Drept

  Studenţi daţi afară de la universitate din cauza copiatului la examenele online şi părinți care își ajută copiii să copieze la olimpiadă. În urma acestor...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI