32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Luna culturii la Biblioteca Municipala Pascani

Concursuri menite să stimuleze inaginatia artistică, talentul de prozator sau jocul minţii sunt doar câteva dintre activităţile ce vor avea loc în această luna la Biblioteca Municipală din Paşcani. Doritorii se pot înscrie gratuit, iar premiile sunt consistente.

În luna culturii la Paşcani, Biblioteca Municipală a organizat la sfârşitul săptămânii trecute un important concurs de pictură. La competiţie s-au înscris aproximativ 80 elevi de la şcolile din oraş şi comunele învecinate care şi-au dovedit talentul artistic pe tema “În lumea dumbravei minunate”. După zeci de minute de joc cu pensula, cele mai creative lucrări au fost premiate cu diplome şi materiale pentru pictură.

Locurile de pe podium au fost ocupate de elevii Şcolii Gimnaziale “Iordache Cantacuziono”, Liceului Teoretic “M. Costin”, Şcolii Gimnaziale din Gâștești sau Şcolii Gimnaziale din Hărmăneștii Vechi.

Pe 19 noiembrie, pasionaţii de jocul minţii sunt aşteptaţi să îşi doboare adversarul cu ajutorul tablei de şah. Se pot înscrie să participe la competiţie, elevi cu vârstă până în 18 ani, fie că sunt legitimaţi sau nelegitimati la un club de profil. Cele mai bune rezultate vor fi răsplătite cu diplome şi premii în bani.

O săptămână mai târziu, pe 26 noiembrie este rândul pasionaţilor de literatură să îşi arate latura creativă. Elevii claselor V –X sunt aşteptaţi să participe la concursul judeţean de proză, unde plecând de la un fragment dintr-o operă a lui Sadoveanu, participanţi trebuie să alcătuiască o compunere. Cele mai bune lucrări vor fi premiate.

Elevii din municipiu şi localităţile învecinate care vor să participe la concursurile organizate de Biblioteca Municipală, se pot înscrie gratuit, de luni până vineri la sediul instituţiei.

Concursurile se vor desfăşura la Biblioteca Municipală sau la sediul Primăriei din Paşcani, în funcţie de numărul persoanelor înscrise.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow