Array

„Lumină și dar” pentru zeci de copii din Pașcani

În  cadrul  Zilelor  Colegiului  Național  „Mihail  Sadoveanu”,  catedra de religie ortodoxă a desfășurat trei activități în care s-au implicat elevii claselor V-XII: expoziția „Din lumina îngerilor” cu lucrări  deosebite  ale  elevilor  realizate  în  grafică,  culoare  sau  tehnici  precum  origami  și  quilling; concursul  de  creație  literar-artistică  „Cuvinte  luminate”,  unde  elevele  Chelariu  Andreea,  Lupu Marilena  și  Chiperi  Andreea  au obținut  în  această  ordine primele  trei  locuri;  a  fost  realizată  și macheta unei biserici cu ajutorul materialelor neconvenționale de către elevele Andrei  Oana și Vârlan Bianca.

Cea de a treia activitate a avut caracter  caritabil  și  a vizat copii  de la Centrul  de zi,  susținut de Asociația „Lumină și Dar”, care este înființată cu ajutorul unor oameni inimoși și are în vedere oferirea de sprijin școlar  și  de  adaptare  la  nevoile  societății  unor  copii  ce provin  din  familii  defavorizate. Asociația desfășoară un program after-school cu copii din clasele V-VIII și  din clasele O-IV. În prezent, în proiect sunt înscriși 30 de copii, coordonați de Alexandra Robescu și ajutată în mod constant de voluntarii de la A.T.O.R. și cei de la „ȘANSA 2010”, cele două asociații din Pașcani, oferind în felul acesta copiilor sprijin, în vederea efectuării temelor.

actiune filantropica 1

În data de 7 noiembrie , catedra de religie de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” a inițiat o acțiune filantropică prin elevii clasei a VI-a A, susținuți de câțiva elevi de la clasa a X-a D, cei mici mergând la Asociația  „Lumină și  Dar” pentru a-i  cunoaște  și  ajuta pe copii  de acolo. Elevii  s-au pregatit cu multe dulciuri, jucării și hăinuțe pentru beneficiarii proiectului, iar atmosfera a fost una emoționantă.

 

actiune filantropica

„Personal, vă mărturisesc  că am simțit multă emoție  văzând cum elevii  au  renunțat  la propriile dulciuri pentru bucuria copiilor ce provin din familii defavorizate. Eu sunt voluntar la „Lumină și Dar” încă de când a început acest proiect și vă mărturisesc că bucuria și zâmbetul oferit de un copil sunt cele mai curate lucruri pe care le poți vedea în această lume. Și le-am văzut! Și în ochii celor ce au dăruit și în ochii celor ce au primit dulciuri, jucării, cărți și hăinuțe. ” a spus Gândac Ionuț Daniel, voluntar în proiect.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole