4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Lumina Sfânta în noaptea de Înviere

Lumina Sfânta de la Ierusalim va ajunge şi la bisericile din judeţul Iaşi. Astfel credincioşii care vor veni la slujba de Înviere vor duce acasă Lumina Sfânta.
Ea va ajunge în ţară, adusă cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române, cu binecuvântarea patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

lumina.sfanta

De la aeroport, Lumina Sfânta de la Ierusalim va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare şi Timişoara pentru comunităţile de credincioşi ortodocşi din aceste regiuni ale ţării.

Martor la un asemenea miracol a fost şi un preot din Paşcani, când, în urmă cu câţiva ani a mers la Mormântul Sfânt cu un grup de pelerini şi a văzut cu ochii lui când din cer a coborât Lumina Sfânta precum trei limbi de foc. În primele minute, Focul Sfânt nu arde părul sau faţă.

pr cristea

La miezul nopţii, Lumina Sfântă va ajunge la credincioşii care participă la slujba de Înviere si de la bisericile din Târgu Frumos şi Hîrlău.

Menţionăm că în fiecare an, de la primele ore ale dimineţii zilei de Sâmbătă Mare sute de oameni se adună la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în aşteptarea minunii prin care Lumina Sfânta se aprinde în ajunul Sărbătorii Învierii.

În Sâmbătă Mare, Sfântul Mormânt este sigilat după ce un grup de preoţi s-a asigurat că în interior nu există nicio sursă de foc. Apoi, Patriarhul Ierusalimului intră în capela în care se află mormântul lui Iisus Hristos, cu 33 de lumânări neaprinse în mâini. Este un număr biblic, ce simbolieaza vârstă pe care o avea Mântuitorul când a fost răstignit. Înainte de a coborî după lumina sfânta, patriarhul este verificat de poliţişti israelieni, care se asigura că nu are nicio sursă de foc la el.

Este un ritual respectat an de an în Sâmbătă Mare dinaintea Paştelui Ortodox. De aici, Lumina Sfânta ajunge la credincioşii din 13 ţări, inclusiv România.

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow