6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

VIDEO Lumină în Postul Paştelui pentru o profesoară singură şi bolnavă. A rămas singură la o zi după ce s-a mutat la Heleşteni

Caz social de iti rupe inima la Helesteni. O batrana care locuieste intr-o casa saracacioasa si fara lumina de o buna perioada de timp, a primit cel mai frumos dar in Saptamana Mare. Administratia locala i-a tras astazi curent electric. Femeia este foarte saraca, traieste de pe o zi pe alta, iar faptul ca locuinta ei era in bezna dupa lasarea intunericului, era cel mai mare cosmar. In preajma sarbatorilor pascale, lumina a ajuns in sfarsit in casa ei.

batrana

 

Ecaterina Bogza are 77 de ani si o poveste de viata cutremuratoare. A venit in urma cu 15 ani in comuna tocmai din Timisoara, cu gandul de a isi petrece batranetile intr-un loc linistit alaturi de sotul ei. Si-a vandut casa de la oras, pentru a-si cumpara ceva la tara. Ghinionul a facut ca la numai o zi dupa ce a ajuns in comuna, sotul ei sa moara. De atunci a inceput cosmarul. A cheltuit toti bani pentru inmormantare si pomene si a ramas pe drumuri.
Fara casa, fara copii si fara nimeni aproape, femeia, fosta profesoara de istorie, a inceput sa lucreze pe ici pe colo. Asa a stat mai multi ani, pana cand oamenii nu au mai avut nevoie de ea si au scos-o in strada. De sase ani, administratia locala i-a oferit ca acoperis deasupra capului o casa saraca din spatele dispensarului.
Cu ajutorul oamenilor din sat si a preotului, doamna Ecaterina si-a amenajat doua camere: o bucatarie si un dormitor, care ii tine loc si de sufragerie. Este toata averea ei dupa o viata de munca si o spune cu lacrimi in ochi.
A avut curent electric de la un vecin, insa in urma cu cateva luni, acesta a refuzat sa o mai ajute. Astfel ca a stat in bezna, pana astazi.
Are o pensie de numai 400 de lei, din care trebuie sa isi cumpere lemne pentru iarna si mancare. Tot ce se gaseste in casa ei acum sunt alimentele de la Uniunea Europeana, cativa cartofi si un kilogram de ceapa. Din conserve a inceput sa isi faca cateva sarmale, pe care sa le aiba pe trei zile.
Este si foarte bolnava, iar preotul din sat a ajutat-o cu bani sa se opereze la un ochi. Tot el, impreuna cu alti oameni, a dus-o la spital unde s-a operat la coloana.
Nu cere nimic de la nimeni si este foarte bucuroasa cand cineva ii calca pragul casei. Chiar daca poate nu are nici ce manca in unele zile, o vorba buna si o imbratisare este tot ce isi doreste de la viata.
Este multumita ca Dumnezeu i-a scos in cale oameni buni, care ii mai aduc cate o galeata cu apa, si pentru acest lucru multumeste in fiecare zi celui de Sus.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow