More

  Lucrările pentru extinderea reţelelor de apă şi gaz metan la Blăgeşti, vor fi reluate

  Precizări importante pentru locuitorii din suburbia Blăgeşti. Lucrările pentru extinderea reţelelor de apă vor fi reluate imediat după ce vremea de afară se va incalzi. Precizările au fost făcut de reprezentanţii operatorului regional de apă şi canalizare, la solicitarea BIT TV, în urma numeroaselor întrebări sosite pe adresa redacţiei.

  Apa Vital susţine că sumele necesare finalizării reţelelor de apă vor fi asigurate, în continuare, din bugetul societăţii, în acest an fiind prevăzute 100 000 lei.

  De asemenea,  în acest an ar urma să fie făcute şi alte investiţii în reţelele de apă din Paşcani dar lista şi bugetul urmează să fie supuse aprobării conducerii asociatiei judeţene ARSACIS.

  Mai mult, tot în 2020 se aşteaptă semnarea contractului de finanţare din fonduri europene, in cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare şi începerea lucrarilor. Pentru Paşcani sunt prevăzuţi peste 13 milioane de euro în extinderea si reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.

  Primarul Dumitru Pantazi susţine că la Blăgeşti, sunt prevăzute investiţii de peste 2,5 milioane de lei în extinderea reţelelor de apă, din bugetul societăţii ApaVital. Aproape 80 % din lucrări au fost deja efectuate iar până anul viitor ar urma să fie finalizate. De asemenea municipalitatea a investit în ultimii ani peste 550 000 lei în reţelele de gaz din suburbia Blăgeşti.

  Edilul municipiului a explicat că in anul 2012 erau doar câteva locuite alimentate la reţeaua de apă care duce spre Cotnari. În urma investiţiilor din ultimii ani, lucrurile s-au schimbat radical la Blăgeşti.

  Planurile de investiţii pentru acest an, anunţate de Apă Vital, sunt confirmate şi de edil. Dumitru Pantazi sustine că până în 2021 la Blăgeşti lucrările pentru reţelele de apă dar şi cele da gaz metan vor fi finalizate, pe toate străzile.

  FOTO ARHIVA

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi...

  Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație,...

  Primarul din Stolniceni Prăjescu a oferit flori de Ziua Femeii, în școlile din comună – FOTO

  Ziua Femei a fost sarbatorita luni atat in marile orase cat si la sate. In Stolniceni Prajescu, a devenit o traditie ca de 8...

  Mesajul primarului municipiului Pașcani, Marius Pintilie, de Ziua Internațională a Femeii – VIDEO

  Primarul municipiului, Marius Pintilie, a transmis si el un mesaj pentru femei, cu ocazia zilei de 8 martie. In clipul video postat pe pagina...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI