More

  Lucrările pentru extinderea reţelelor de apă şi gaz metan la Blăgeşti, vor fi reluate

  Precizări importante pentru locuitorii din suburbia Blăgeşti. Lucrările pentru extinderea reţelelor de apă vor fi reluate imediat după ce vremea de afară se va incalzi. Precizările au fost făcut de reprezentanţii operatorului regional de apă şi canalizare, la solicitarea BIT TV, în urma numeroaselor întrebări sosite pe adresa redacţiei.

  Apa Vital susţine că sumele necesare finalizării reţelelor de apă vor fi asigurate, în continuare, din bugetul societăţii, în acest an fiind prevăzute 100 000 lei.

  De asemenea,  în acest an ar urma să fie făcute şi alte investiţii în reţelele de apă din Paşcani dar lista şi bugetul urmează să fie supuse aprobării conducerii asociatiei judeţene ARSACIS.

  Mai mult, tot în 2020 se aşteaptă semnarea contractului de finanţare din fonduri europene, in cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare şi începerea lucrarilor. Pentru Paşcani sunt prevăzuţi peste 13 milioane de euro în extinderea si reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.

  Primarul Dumitru Pantazi susţine că la Blăgeşti, sunt prevăzute investiţii de peste 2,5 milioane de lei în extinderea reţelelor de apă, din bugetul societăţii ApaVital. Aproape 80 % din lucrări au fost deja efectuate iar până anul viitor ar urma să fie finalizate. De asemenea municipalitatea a investit în ultimii ani peste 550 000 lei în reţelele de gaz din suburbia Blăgeşti.

  Edilul municipiului a explicat că in anul 2012 erau doar câteva locuite alimentate la reţeaua de apă care duce spre Cotnari. În urma investiţiilor din ultimii ani, lucrurile s-au schimbat radical la Blăgeşti.

  Planurile de investiţii pentru acest an, anunţate de Apă Vital, sunt confirmate şi de edil. Dumitru Pantazi sustine că până în 2021 la Blăgeşti lucrările pentru reţelele de apă dar şi cele da gaz metan vor fi finalizate, pe toate străzile.

  FOTO ARHIVA

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Au început lucrările de consolidare la lacul Peştişorul

  Primăria Paşcani a început lucrările de reabilitare a lacului Pestisorul din parcul municipal. Lucrările sunt executate în regie proprie cu muncitorii de la Gospodăria...

  Investiţii în comuna cu trei echipe de fotbal şi străzile fără nume – VIDEO

  Pentru mulţi dintre cei care urmăresc evenimentele locale la BIT TV, comuna Valea Seacă este locul unde consilierii locali se ceartă aproape permanent, în...

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Opinii